Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Χιόνια στο καμπαναριό – Πανέμορφες εικόνες στις περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά

Θεσσαλονίκη: Χιόνια στο καμπαναριό – Πανέμορφες εικόνες στις περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη είναι χειμωνιάτικος με τα χιόνια να ντύνουν στα λευκά, μια σειρά από περιοχές στα ορεινά…

Τα χιόνια έντυσαν στα λευκά περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη, με το κρύο να είναι τσουχτερό και τις εικόνες με το πρώτο φως της ημέρας ειδυλλιακές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, με τις Αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, ώστε όλοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Ένα λευκό τοπίο αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση στον Δήμο Λαγκαδά και συγκεκριμένα σε Σοχό, Ασκό, Βερτίσκο αλλά και σε άλλες περιοχές. Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, λόγω της χιονόπτωσης.

Παράλληλα, συνεχείς είναι από τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου, οι προσπάθειες αποχιονισμού σε ορεινές περιοχές. Οκτώ αλατιέρες – εκχιονιστικά πραγματοποιούν αποχιονισμό στον Σοχό, την Όσσα, τον Βερτίσκο, τη Νικόπολη, τον Λαχανά και τα Πετροκέρασα, ενώ σε σημεία υπάρχουν σάκοι με αλάτι για χρήση από τους δημότες. Συστήνεται στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο / meteo, η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά ενώ από το πρωί παρατηρούνται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και κατά τόπους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Δείτε τις εικόνες του thes.gr από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις