Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θετικοί στον κορονοϊό τέσσερις νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη

Ερυθρός Σταυρός κορονοϊός
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Πρόκειται για τέσσερις νοσηλευτές της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Θεαγενείου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η κλινική, που βρίσκεται στον 3ο όροφο έκλεισε και όλοι οι ασθενείς είναι καλά στην υγεία τους. Το νοσοκομείο έκανε ό,τι επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το πρόβλημα είναι ότι στα αντικαρκινικά νοσοκομεία κάθε ασθενής που νοσηλεύεται και δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, δικαιούται έναν συνοδό ο οποίος όμως άθελα του  μπορεί να μεταφέρει τον ιό στο νοσοκομείο κατά την είσοδο και έξοδό του από αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, υγειονομικοί προτείνουν, να γίνονται τεστ σε ασθενείς σε πιο τακτική βάση και όχι μόνο κατά την εισαγωγή τους όπως γίνεται τώρα, ενώ η ίδια διαδικασία θα έπρεπε να ακολουθείται και στο προσωπικό. Μέχρι τώρα κάνουν τεστ όσοι επιστρέφουν από άδειες.

Την ίδια ώρα ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία δεν υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού, όπως και αυτοί στην ημερήσια νοσηλεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις