Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θήβα: Αυτή είναι η φυτεία με τις 3.700 οπιούχες παπαρούνες – Το καμουφλάζ και οι συλλήψεις [pics]

Θήβα: Αυτή είναι η φυτεία με τις 3.700 οπιούχες παπαρούνες – Το καμουφλάζ και οι συλλήψεις [pics]

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από τη φυτεία στη Θήβα. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τη σοβαρότατη υπόθεση…

Στη φυτεία καλλιεργούνταν χιλιάδες οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος («παπαρούνες»), στην περιοχή Νεοχωρακίου στη Θήβα. Ο συγκεκριμένος χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (14-05-2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί, καλλιεργητές της φυτείας.

Πρόκειται για τρεις Ινδούς, ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και έναν 28χρονο Πακιστανό, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης τρεις από τους συλληφθέντες στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Συνολικά από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 3.700 οπιούχα φυτά, ύψους 30 έως και 120 εκατοστών, τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από πλαστικούς σωλήνες και μπεκ. Όπως διακριβώθηκε, ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από παρακείμενη αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη αποθήκη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών («παπαρούνες»), συνολικού μεικτού βάρους 8 κιλών και 50 γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 64χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος ομοίως για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης προέκυψε ότι ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω αποθήκης, απασχολούσε παράνομα, ως εργάτες, τρεις από τους αλλοδαπούς, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα, διευκολύνοντας την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις