Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θρήνος για 18μηνών προσφυγόπουλο που πνίγηκε – Δεν ξέρει τίποτα η μητέρα του

Θρήνος για 18μηνών προσφυγόπουλο που πνίγηκε – Δεν ξέρει τίποτα η μητέρα του

Μια πραγματική τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή (23.10.2016) στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη. Παιδάκι 18 μηνών, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, έπεσε σε πισίνα που είχε γεμίσει νερό μετά την έντονη βροχόπτωση και πνίγηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έγκυος μητέρα του δεν γνωρίζει πως το παιδί της είναι νεκρό!

Είναι άγνωστο ακόμα υπό ποιες συνθήκες το παιδάκι έπεσε στην πισίνα. Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής. Θα δείξει αν ο θάνατος του 18μηνου παιδιού οφείλεται σε πνιγμό ή σε χτύπημα από την πτώση.

Μόλις εθελοντές που βρίσκονταν στο χώρο του κέντρου φιλοξενίας το είδαν, προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης αλλά εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η μητέρα του βρέφους, η οποία είναι ετοιμόγεννη, μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Μαρτυρίες αναφέρουν πως η γυναίκα δεν γνωρίζει ότι το παιδί της είναι νεκρό.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, κατά πάσα πιθανότητα το παιδί ξέφυγε της προσοχής των γονιών του. Το άτυχο παιδάκι και οι γονείς του είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με άλλα μέλη της ίδιας οικογένειας και εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Μυρσίνης, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί.

Το τραγικό περιστατικό κατέδειξε την απουσία μόνιμου γιατρού από το κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη, κάτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι πρόσφυγες που μένουν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε