Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θρήνος στη Λαμία: Τρεις νεκροί από κορονοϊό σε μερικές ώρες

Θρήνος στη Λαμία: Τρεις νεκροί από κορονοϊό σε μερικές ώρες

Η Φθιώτιδα συνεχίζεται να δέχεται ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό. Τις τελευταίες δυο μέρες η Λαμία θρηνεί τρεις θανάτους από Covid-19.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, δυο γυναίκες από τη Λαμία υπέκυψαν στην Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, ενώ το πρωί της Δευτέρας (17.05.2021) ακόμη μια γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο πρώτος θάνατος, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ήταν μιας 66χρονης γυναίκες που τις τελευταίες μέρες είχε μεν αρνητικοποιηθεί στον ιό, αλλά ήταν τόσα τα προβλήματα που της άφησε η covid που δεν τα κατάφερε. Είχε διασωληνωθεί στις 14 Απριλίου και στις 10 Μαΐου έχοντας βγει αρνητικό και το δεύτερο τεστ, μετακινήθηκε στη Γενική ΜΕΘ. Εκεί πάλεψε για άλλες πέντε ημέρες πριν καταλήξει.

Μία ακόμη Λαμιώτισσα, 60 ετών, δεν τα κατάφερε επίσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε διασωληνωθεί στις 22 Απριλίου εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσίασε στην υγεία της.

Σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή και μια 79χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο Πέτρινο κτίριο.

Στο σύνολο σε ΜΕΘ και κλινική Covid αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 44 άνθρωποι. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν μειωθεί τα περιστατικά με νέους ανθρώπους, ωστόσο τα περισσότερα από όσα καταλήγουν για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας, είναι σοβαρά.

Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, όπως επισημαίνουν, θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις των εμβολίων τους, αντ’ αυτού δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε ένα κρεβάτι κλινικής! Για αυτό για πολλοστή φορά κάνουν έκκληση σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο υπάρχει διαθέσιμο για την ηλικία τους, χτίζοντας το τείχος ανοσίας της χώρας και συγχρόνως τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα να σπάσουν τη διασπορά και τη μετάδοση της επικίνδυνης αυτής νόσου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις