Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι είπε ο πατέρας για το βασανισμό του τρίχρονου προσφυγόπουλου

ΦΩΤΟ από astraparis
ΦΩΤΟ από astraparis

Με βαρύτατες κατηγορίες, οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών, προσήχθη – λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώπιον του αυτοφώρου τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου, ο 31χρονος Σύρος που κατηγορείται για την κακοποίηση του τρίχρονου παιδιού του στον καταυλισμό της Σούδας.

Ωστόσο, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την προσεχή Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10.30 το πρωί, για να ορισθεί συνήγορος υπεράσπισης από τον προς τούτο κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τις κατηγορίες και συγκεκριμένα παράνομη βία σε ανήλικο τέκνο και σωματική βλάβη, ενώ ο διερμηνέας μετέφερε στον κατηγορούμενο την σπουδαιότητα των κατηγοριών και ερωτήθη αν επιθυμούσε αναβολή για τον ορισμό συνηγόρου του, όπερ και αποφάσισε το δικαστήριο μετά και από την σχετική πρόταση της εισαγγελέως.

ΦΩΤΟ από astraparis

Το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχισθεί η κράτησή του στην διεύθυνση αστυνομίας Χίου μέχρι την ημέρα διεξαγωγής της δίκης. Σύμφωνα με το astraparis, στην εισαγγελία Χίου ο κατηγορούμενος υποστήριξε – αναφερόμενος στην πράξη του – ότι το έκανε για να εξαναγκάσει την σύζυγό του, που βρίσκεται στην Τουρκία, να πάει στη Χίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr, όπως προέκυψε από την έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του Σύρου, τα video με τον βασανισμό του παιδιού έχουν σταλεί από το κινητό του 32χρονου σε κινητό στην Τουρκία και αυτό φέρεται να ανήκει τη σύζυγό του, η οποία έχει αρνηθεί να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάντως, ο Σύρος φέρεται να υποστήριξε ότι έδειρε τον τρίχρονο επειδή δεν δεχόταν να πλυθεί…

Τι “είδε” ο ιατροδικαστής

Νωρίτερα το πρωί, το παιδάκι εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Παύλο Λεπτοκαρίδη, ο οποίος εντόπισε κακώσεις στο κορμάκι του, σημειώνοντας ότι αυτές θα αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το politischios, το παιδί σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, ήταν σε καλή ψυχική διάθεση και ήταν απόλυτα συνεργάσιμο τόσο με τον Ιατροδικαστή όσο και με τον Παιδοψυχολόγο.

Από εισαγγελικές πηγές έγινε γνωστό ότι οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τις τουρκικές αρχές, καταβάλουν προσπάθεια ώστε να γίνει επανένωση του μικρού παιδιού με την μητέρα του. Έως τότε, το παιδί θα βρίσκεται υπό την επιμέλεια της μη κυβερνητικής οργάνωσης “ΜΕΤΑδραση”.

Πηγή: Astraparis, ΑΠΕ-ΜΠΕ, politischios

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε