Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τη μετάθεση των εργασιών στο αεροδρόμιου “Μακεδονία” ζητά ο Απόστολος Τζιτζικώστας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη χρονική μετάθεση των εργασιών ολοκλήρωσης του νέου διαδρόμου απογειώσεων και προσγειώσεων του αεροδρομίου “Μακεδονία” κατά σχεδόν έναν χρόνο -από τον Ιανουάριο στον Νοέμβριο του 2017- ώστε να μην επηρεαστεί η εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, ζητά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως είπε σήμερα από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το σχετικό αίτημα έθεσε ο ίδιος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη προ ημερών. “Εδώ υπάρχει τεράστιο θέμα και ο κίνδυνος είναι να βρεθούμε εν μέσω θερινής περιόδου χωρίς αεροδρόμιο. Καταλαβαίνετε ότι η καταστροφή θα είναι τεράστια για την περιοχή μας, για την τοπική μας οικονομία, για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και για τους εργαζόμενους που βρίσκουν δουλειά τούς θερινούς μήνες και είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε ως Περιφέρεια και το ξεκαθάρισα και στον πρωθυπουργό” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την πορεία των έργων διευκρίνισε ότι έχει κατασκευαστεί το 70%-80% του έργου και απομένει να γίνει το σημείο, όπου ενώνεται ο υφιστάμενος διάδρομος απογειώσεων και προσγειώσεων με τον καινούριο. “Ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες τον Ιανουάριο, και θα κρατήσουν για πέντε μήνες. Αυτό σημαίνει όμως ότι θα σταματήσει να λειτουργεί ο υφιστάμενος διάδρομος προσγειώσεων και απογειώσεων και προτείνεται ως λύση να χρησιμοποιηθεί ένας βοηθητικός διάδρομος, που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη για να πάνε στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης. Αυτός όμως ο διάδρομος ρίχνει τη δυνατότητα λειτουργίας του αεροδρομίου μας κατά 50% και από εκεί που έχουμε σήμερα 10 προσγειώσεις και 10 απογειώσεις την ώρα, αυτή η δυνατότητα θα πέσει στις πέντε προσγειώσεις και πέντε απογειώσεις την ώρα” πρόσθεσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, ανέφερε ότι υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που δεν κλείνουν δικαιώματα πτήσεων για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” γιατί ακριβώς δεν ξέρουν τι θα επικρατεί την εποχή εκείνη και σημείωσε ότι θέτει το ζήτημα αυτό γιατί φοβάται ότι ο τουρισμός θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη κατάσταση το καλοκαίρι.

Για το θέμα του ΟΑΣΘ επανέλαβε ότι έθεσε το ζήτημα αυτό στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: “η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη επίσχεση εργασίας. Η Θεσσαλονίκη, οι καταστηματάρχες, η αγορά, οι πολίτες, οι επισκέπτες μας και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν να ξαναδούν τα λεωφορεία τους να τραβούν χειρόφρενο”. Τόνισε, τέλος, ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκε και το θέμα της αποσυμφόρησης της Κεντρικής Μακεδονίας από πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε