Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Τηλεφωνικές απάτες στο Ηράκλειο: Τους «μάδησαν» με την ίδια συνταγή

Τηλεφωνικές απάτες στο Ηράκλειο: Τους «μάδησαν» με την ίδια συνταγή

Οι τηλεφωνικές απάτες συνεχίζονται και στο Ηράκλειο. Τα θύματα πίστευαν ότι θα δουν να μπαίνουν χρήματα σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς και έκαναν λάθη που πλήρωσαν ακριβά…

«Επιδημία» από τηλεφωνικές απάτες σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ηράκλειο, όπου σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις τα θύματα των επιτηδείων έχασαν πάνω από 15.000 ευρώ. Δολώματα και στις τρεις περιπτώσεις ήταν διάφορα επιδόματα, ενώ οι δράστες υποδύονταν τους λογιστές.

Οι καταγγελίες έγιναν στην Αστυνομία χθες Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από τα θύματα, έναν 30χρονο Αλβανικής υπηκοότητας και δύο Έλληνες 68 και 69 ετών.

Όπως ανέφεραν, τις προηγούμενες μέρες δέχθηκαν τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος εμφανίστηκε ως λογιστής και τους ενημέρωσε ότι ήταν δικαιούχοι market pass και άλλων επιδομάτων. Στη συνέχεια και προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν τα επιδόματα, τους ζήτησε να πάνε σε ATM και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του.

Και στις τρεις περιπτώσεις, αντί να δουν τα υποτιθέμενα επιδόματα να κατατίθενται στους λογαριασμούς τους, διαπίστωσαν ότι είχαν “ελαφρύνει”, σε ορισμένες περιπτώσεις κατά πολύ. Συγκεκριμένα ο 30χρονος έχασε 180, ο 68χρονος 4.000 και ο 69χρονος 11.000 ευρώ

Όταν αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν θύματα απατεώνων έσπευσαν στην Αστυνομία προκειμένου να καταγγείλουν τις απάτες, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν οι δράστες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις