Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Τηλεφωνική απάτη: Έμειναν σύξυλοι από την αντίδραση της γιαγιάς που προσπαθούσαν να παγιδεύσουν

Τηλεφωνική απάτη: Έμειναν σύξυλοι από την αντίδραση της γιαγιάς που προσπαθούσαν να παγιδεύσουν

Ήταν καλά διαβασμένοι, είχαν καταφέρει να μάθουν τα πάντα, αλλά η τηλεφωνική απάτη «ναυάγησε». Η γιαγιά έδειξε να τα έχει 400 και οι επίδοξοι απατεώνες προσπαθούσαν να το πιστέψουν…

Απύθμενο θράσος συνεχίζουν να επιδεικνύουν άγνωστοι τρομάζοντας ανυποψίαστους πολίτες, επικαλούμενοι «μαϊμού» τροχαία συγγενών τους, προκειμένου να τους αρπάξουν χρήματα. Μόνο που αυτή τη φορά έπεσαν πάνω σε μία 75χρονη Βολιώτισσα, η οποία αποδείχτηκε πιο έξυπνη από εκείνους, δεν «τσίμπησε» και έτσι γλίτωσε την αφαίμαξη.

Η νέα απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σημειώθηκε προχθές το απόγευμα (23-08-2022). Άγνωστος τηλεφώνησε στην 75χρονη για να την ενημερώσει ότι η 41χρονη κόρη της έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού της και έσπασε το πόδι της.

Ο απατεώνας ήταν, μάλιστα, καλά «διαβασμένος». Γνώριζε το μικρό όνομα της κόρης της 75χρονης, ενώ από τα όσα είπε στο τηλέφωνο φάνηκε να γνωρίζει την εσωτερική διαρρύθμιση του σπιτιού, για αυτό και ισχυρίστηκε τραυματισμό από σκάλα.

Ισχυρίστηκε ότι τηλεφωνεί από το νοσοκομείο Βόλου, ενώ την ώρα της συνομιλίας ακουγόταν μια γυναικεία φωνή που φώναζε «μαμά-μαμά». Ο άγνωστος δεν πρόλαβε να ζητήσει χρήματα, διότι η ηλικιωμένη φώναξε τον γιο της που ήταν δίπλα της.

«Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση, θα επικοινωνήσουμε εμείς με τα Επείγοντα του νοσοκομείου και θα ενημερωθούμε σχετικά», είπε ο γιος στον επίδοξο απατεώνα και η τηλεφωνική συνδιάλεξη έληξε εκεί…

Λίγα λεπτά αργότερα μητέρα και γιος έπαιρναν βαθιά ανάσα. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η 75χρονη επικοινώνησε με την κόρη της η οποία ασφαλώς είναι καλά στην υγεία της και δεν είχε τραυματιστεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις