Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τήνος: Δεν τα κατάφερε ο Σίμος Ορφανός – Θρήνος για τον μαχητή Δήμαρχο

Τήνος: Δεν τα κατάφερε ο Σίμος Ορφανός – Θρήνος για τον μαχητή Δήμαρχο

Σωστός μαχητής ο Σίμος Ορφανός πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά έχασε τη μάχη. Θλίψη στην Τήνο για τον εν ενεργεία Δήμαρχο που πέθανε το βράδυ της Παρασκευής μετά από άνιση μάχη.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, ο δήμαρχος Τήνου, Σίμος Ορφανός, ο οποίος τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή στις 15:00 στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου.

Ποιος ήταν ο Σίμος Ορφανός

Ο Σίμος Ορφανός γεννήθηκε στην Τήνο το 1960, όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Το 1977 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Λύκειο. Στο νησί επέστρεψε το 1984 και εργάστηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα του Ιωάννη Ορφανού, που και αυτός διατέλεσε δήμαρχος Τήνου.

Εξελέγη ως μοναδικός νομαρχιακός σύμβουλος της Τήνου από το 1988 μέχρι το 1994. Ακολούθως εξελέγη επαρχιακός και νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1995-1998, δημοτικός σύμβουλος από το 1999 έως το 2002, αντιδήμαρχος από το 2003 έως το 2006 και δήμαρχος από το 2007 έως το 2010 και από το 2014 έως σήμερα.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Σουράνη και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σκουρλέτης: Βαθύτατα συλλυπητήρια

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Δημάρχου Τήνου, Σίμου Ορφανού, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή. ​

Συλλυπητήρια Πατούλη

Τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του εξέφρασε, εκ μέρους όλης της αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

Το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την πρόωρη απώλεια του Δημάρχου Τήνου Σ. Ορφανού.

Η αυτοδιοικητική οικογένεια αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τα καθήκοντα του με αφοσίωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα.

Σημαντικές ήταν και οι υπηρεσίες που προσέφερε στην τότε ΚΕΔΚΕ, ως μέλος της επιτροπής νησιωτικής πολιτικής.

Εκ μέρους όλης της αυτοδιοίκησης εκφράζω στην οικογένεια του, τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Βρούτσης: Η απώλεια του φίλου μου Σίμου Ορφανού, με έχει συγκλονίσει βαθύτατα

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Σίμου Ορφανού εξέδωσε και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Σήμερα οι Κυκλάδες και η Τήνος πενθούν. Από σήμερα είναι φτωχότερες. Η απώλεια του φίλου μου Σίμου Ορφανού, με έχει συγκλονίσει βαθύτατα.

Υπηρέτησε πιστά, επί σειρά ετών, με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, χωρίς διακρίσεις και συμβιβασμούς τους Τηνιακούς και το Δήμο της Τήνου. Υπερασπίστηκε με πάθος τα συμφέροντα του λαού της Τήνου ως Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Επαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.

Άξιος Δήμαρχος, εξαίρετος οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Μα πάνω από όλα ένας ξεχωριστός και προικισμένος άνθρωπος. Πιστός στις αρχές και τις αξίες που φωτίζουν και αναβαθμίζουν το δημόσιο βίο.

Διακρίθηκε για το ήθος, την εντιμότητα, τη συνέπεια, αλλά και την μεγάλη αγάπη  του για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Τήνο. Τιμούσε τους συμπολίτες του και τιμήθηκε επάξια από αυτούς.

Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα απλόχερα μας πρόσφερες. Ήσουν πάντα εκεί. Κοντά μας, δίπλα μας, συμπαραστάτης στα προβλήματα όλων. Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα. Για την διαδρομή σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου, για τη φίλια και την αγάπη που μας χάρισες.

Θα σε έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

Στην γυναίκα του Μαρίνα και στα 4 εξαίρετα παιδιά του, εκφράζω την βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις