Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τήνος: Στον εισαγγελέα Σύρου με αποδοκιμασίες ο 90χρονος που σκότωσε τον γείτονα του

Τήνος: Στον εισαγγελέα Σύρου με αποδοκιμασίες ο 90χρονος που σκότωσε τον γείτονα του

Στη Σύρο, για να βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου και των ανακριτικών αρχών, έφθασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (11.04.2022) ο 90χρονος ο οποίος σκότωσε με καραμπίνα τον 50χρονο γείτονα του, στην Τήνο, για… μία θέση πάρκινγκ. 

Ο 90χρονος είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας, ενώ το ερώτημα που παραμένει είναι αν θα προφυλακιστεί, καθώς -λόγω ηλικίας- δεν αποκλείεται να εκτίσει την ποινή του κατ’ οίκον ή σε κλινική, αν κριθεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Φτάνοντας στο λιμάνι της Σύρου, μόλις έγινε αντιληπτός από τον κόσμο, ο δράστης της δολοφονίας αποδοκιμάστηκε έντονα.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, ο 50χρονος αγιογράφος και διευθυντής της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας έβγαινε από το σπίτι του και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητο του. Εκείνη την ώρα, ο 90χρονος δράστης ήταν στο μπαλκόνι και λογομάχησαν. Τότε, κατέβηκε, πλησίασε το θύμα, έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζάμι του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησε δύο φορές.

Καβγάδες και μηνύσεις

Ο 50χρονος είχε μετακομίσει πρόσφατα στην πολυκατοικία και από πολύ νωρίς άρχισαν τα προβλήματα και οι καβγάδες με τον 90χρονο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο δράστης είχε κάνει μήνυση στο θύμα, υποστηρίζοντας ότι του είχε δηλητηριάσει το πηγάδι, καθώς και για αυτοδικία, επειδή είχε τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα!

Από την πλευρά του, ο 50χρονος είχε κάνει μήνυση στον 90χρονο για απόπειρα σωματικών βλαβών, καθως είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει με μαγκούρα και είχε καταδικαστεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις