Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ: Αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας όταν υπάρχει αστυνομική παρουσία

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη ληστεία με απειλή μπαλτά στο ΑΠΘ

Tην αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας όταν υπάρχει συστηματική παρουσία αστυνομίας στο ΑΠΘ και ενδεχόμενο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης, αποφάσισε το τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου.

Το τμήμα Γεωλογίας, ζητάει από τις πρυτανικές αρχές και κυρίως από την ελληνική Πολιτεία, να εφαρμόσουν σχέδιο δράσης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή Θετικών Επιστημών. 

«Εδώ και πάνω από 8 μήνες η ΣΘΕ αποτελεί τον τόπο άσκησης και εφαρμογής του σχεδίου διαφορετικών ομάδων, οι οποίες επιδιώκουν να επιβάλλουν τις προσωπικές τους απόψεις και πολιτικές, εις βάρος των μελών της ΣΘΕ, αλλά και του ίδιου του Δημοσίου Πανεπιστημίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ,  με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Γεωλογίας «αποφασίζει την αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στους χώρους του, όταν υπάρχει συστηματική παρουσία Δημόσιας Δύναμης μέσα ή έξω από τα κτίρια της ΣΘΕ και ενδεχόμενο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης, εφόσον κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθούν τα περιστατικά της 10/5/2022». Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη εκτυλίχθηκαν επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών των ΜΑΤ.

Παράλληλα, το Τμήμα επισημαίνει ότι «η Σχολή παραμένει «ξέφραγο αμπέλι», κάθε Σαββατοκύριακο, αδυνατώντας να διασφαλιστεί έστω και το στοιχειώδες κλείδωμα-ασφάλιση των εξωτερικών θυρών, ενώ μεγάλο τμήμα του κόστους για την αποκατάσταση των ζημιών και τη βελτίωση της ασφάλειας επιβάρυνε τα ίδια τα Τμήματα της ΣΘΕ και τον πενιχρό προϋπολογισμό τους».


 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις