Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το μωράκι – ασθενή μηδέν της Φθιώτιδας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Συμεών

Το μωράκι – ασθενή μηδέν της Φθιώτιδας ευλόγησε ο Μητροπολίτης Συμεών
Εικόνα από το LamiaReport

Το αγοράκι που νίκησε τον κορονοϊό με την οικογένειά του, υποδέχθηκε στο Επισκοπικό Μέγαρο ο Σεβασμιότατος, οποίος θα παραβρεθεί και στη βάφτιση του μωρού, στη Σπερχειάδα, τον Σεπτέμβρη…

Την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, έλαβε η οικογένεια από τη Σπερχειάδα το μεσημέρι της Τρίτης  στο Επισκοπικό Μέγαρο. Εϊναι η οικογένεια, της οποίας το μόλις 3,5 μηνών μωρό καθώς και η μητέρα, είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό στα τέλη Μαρτίου.

Τότε, η μητέρα, είχε εξομολογηθεί ότι η προσευχή και η πίστη ήταν τα στοιχεία που την κράτησαν όρθια, απέναντι στα απανωτά χτυπήματα της μοίρας. Είχε γεννήσει πρόωρα, τον μικρό της «ήρωα», όπως τον αποκάλεσε και ο Σεβασμιότατος στη συνάντησή τους, ενώ στη συνέχεια επιπλοκές στην υγεία του, τους είχαν κρατήσει για 3 και πλέον μήνες μακριά από το σπίτι τους στην Σπερχειάδα και διέμεναν στην Αθήνα.

Όταν ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν, ο σύζυγός της Γιώργος είχε ένα σοβαρό τροχαίο στο ύψος της Θήβας (χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό μόνος του στο νοσοκομείο), ενώ την επόμενη ημέρα ο μικρός τους γιος παρουσίασε δύσπνοια και στη συνέχεια διαγνώστηκε με covid-19. Το ίδιο και η μητέρα που για 14 ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης προσεύχονταν για την υγεία της οικογένειάς της.

Ο Μητροπολίτης πληροφορήθηκε ότι ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά. Δε χρειάστηκε πάνω από ένα τηλέφωνο για να κλείσει το ραντεβού και να δώσει από κοντά την ευλογία του στο Γιώργο, στην Κατερίνα, στη μικρή Παναγιώτα και φυσικά στον «μικρό ήρωα», τον «ασθενή 0» της Φθιώτιδας τον οποίο θα τον ξανασυναντήσει στη βάπτισή του τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Η συνάντηση κράτησε πάνω από μισή ώρα και ο Σεβασμιότατος τους αποκάλυψε ότι προσεύχονταν για κείνους καθημερινά χωρίς να γνωρίζει ότι ανήκουν στο ποίμνιο του πιστεύοντας ότι διέμεναν μόνιμα στην Αθήνα.

Με πατρικά αισθήματα ο Ποιμενάρχης της Φθιωτικής Εκκλησίας «αγκάλιασε» την οικογένεια προσφέροντάς τους εικόνες του Χριστού και της Παναγίας για να θυμούνται την επίσκεψή τους στην Επισκοπή.

Πηγή: lamiareport

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις