Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Το Πάρκο Αιγυπτιάδη στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς εγκαινίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το Πάρκο Αιγυπτιάδη στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς εγκαινίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Τα εγκαίνια του Πάρκου Αιγυπτιάδη στην επέκταση της Καλαμαριάς πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Το Πάρκο, επί των οδών Αναγνωστοπούλου, Αιγυπτιάδη και Αταλάντης, στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς, κατασκευάστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών της Καλαμαριάς Ναταλίας Παντελίδου.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «σήμερα παραδίδουμε ένα νέο χώρο πρασίνου στην Καλαμαριά, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των έργων που υλοποιούμε, δημιουργώντας νέους δημόσιους χώρους πρασίνου, που αλλάζουν τις γειτονιές στους δήμους και βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και φυσικά εδώ, στην Καλαμαριά.

Βρισκόμαστε σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Σε μια περιοχή που αξιώνει σύγχρονες υποδομές. Και οι χώροι πρασίνου, με τη δραματική έλλειψη που παρουσιάζουν, όχι μόνο εδώ, αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, για εμάς δεν είναι μόνο έργα υποδομής, αλλά μια ουσιαστική επένδυση σε ένα μέλλον πιο βιώσιμο για όλους τους συμπολίτες μας. Αποτελούν δείκτη ποιότητας ζωής. Και αυτός είναι ο στόχος μας: Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να υλοποιήσουμε έργα που αλλάζουν προς το καλύτερο τις πόλεις μας. Να δώσουμε περισσότερο δημόσιο χώρο, για να μπορούν όλοι οι κάτοικοι, οι παρέες, οι οικογένειες, τα παιδιά, να χαρούν και να ευχαριστηθούν.

Και ένα τέτοιο έργο είναι το νέο Πάρκο Αιγυπτιάδη που παραδίδουμε σήμερα, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και πάρα πολλοί επισκέπτες αποκτούν έναν σύγχρονο χώρο πρασίνου, ένα πάρκο όπου η κυκλοφορία των πεζών, των ατόμων με αναπηρία, των παιδιών και των ηλικιωμένων, τόσο στα πεζοδρόμια, όσο και εντός του χώρου πρασίνου, γίνεται απρόσκοπτα και ανεμπόδιστα. Ένα πάρκο που φωτίζεται πλήρως για να είναι πάντα ασφαλές και προσβάσιμο. Ένα σύγχρονο πάρκο στο οποίο τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ τα δένδρα που φυτέψαμε θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της θερμικής άνεσης, ειδικά το καλοκαίρι».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις