Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το πιο εντυπωσιάκο γκράφιτι για τους πρόσφυγες στο κέντρο του Ηρακλείου! ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το CretaPost
ΦΩΤΟ από το CretaPost

Μια εντυπωσιακή εικόνα βλέπουν τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, όσοι βρεθούν στο δρόμο πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο. Μια ολόκληρη πολυκατοικία, μετατράπηκε σε καμβά για ένα γκράφιτι, που καταθέτει άποψη για το προσφυγικό.

Η σύνθεση φέρει την υπογραφή «b.» ενός καλλιτέχνη, που με το δικό του τρόπο καταγράφει το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος το προσφυγικό ζήτημα. Ο ίδιος ο δημιουργός κατέγραψε με φωτογραφίες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου, από τις αρχές του μήνα, με το αρχικό ασπρόμαυρο σχέδιο στις 2 Απριλίου 2016 και εν συνεχεία με την τοποθέτηση του χρώματος που ολοκληρώθηκε στις 11 Απριλίου.

ΦΩΤΟ από το cretapost

Το πολύχρωμο συνονθύλευμα μορφών, συμβόλων, φράσεων και στιγμιότυπων από τις εικόνες που μας κατακλύζουν καθημερινά από τα πάθη των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και τα σύνορά μας, αποτελούν άποψη και ταυτόχρονα καταγραφή ιστορίας για το μέλλον.

ΦΩΤΟ από το cretapost

Όπως διαβάζουμε στο CretaPost, ο δημιουργός του τεράστιου γκράφιτι, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αφήνει την προσωπική του σφραγίδα με την τέχνη του, σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, όπως και στο Ηράκλειο.

ΦΩΤΟ από το CretaPost

Πηγή: cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε