Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Το Βέλγιο στέλνει στην Ελλάδα Αλβανό «εγκέφαλο» ναρκωτικών – Ξέφυγε στην Πάτρα αλλά πιάστηκε στις Βρυξέλλες

Το Βέλγιο στέλνει στην Ελλάδα  Αλβανό «εγκέφαλο» ναρκωτικών – Ξέφυγε στην Πάτρα αλλά πιάστηκε στις Βρυξέλλες
Reuters Αρχείο

Εκδίδεται από το Βέλγιο στην Ελλάδα 38χρονος έμπορος ναρκωτικών της Αχαΐας. Ο Αλβανός συνελήφθη με τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον περασμένο Μάρτιο, ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με πλαστά έγγραφα στην Αλβανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το Βέλγιο έδωσε το «πράσινο φως» για την έκδοση του 38χρονου Αλβανού «εγκέφαλου» ναρκωτικών στην Ελλάδα. Το αίτημα των ελληνικών Αρχών εξετάστηκε από το αρμόδιο δικαστήριο των Βρυξελλών την Τρίτη (20.06.2023) και την Πέμπτη, 22 Ιουνίου εκδόθηκε η απόφαση.

Κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσω των δικηγόρων του, εγείροντας μάλιστα προς τις δικαστικές αρχές του Βελγίου ακόμα και θέμα εμπάθειας της Ελλάδας σε βάρος του, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως κινδυνεύει στην περίπτωση που εκδοθεί στη χώρα.

Ο 38χρονος διέμενε στο Ρίο και θεωρείται από την ΕΛΑΣ «κεφάλαιο» στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα και την Αιγιάλεια.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας στις αρχές Δεκεμβρίου 2022, στην οποία συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το «δεξί» χέρι του 38χρονου, ενώ ο ίδιος είχε καταφέρει να ξεφύγει.

Έχοντας αλλάξει όνομα και επίθετο μετά τη διαφυγή του από την Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο Βέλγιο. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας είχαν ενημερώσει για την αλλαγή ταυτότητάς του, παρέχοντας τα νέα στοιχεία στη βελγική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως στην επιχείρηση του περασμένου Δεκεμβρίου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, θαμμένα σε δασικές εκτάσεις, «καβάτζες» στο Πλατάνι Πατρών και στην Κερύνεια Αιγιαλείας, περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης, 483 γραμμάρια κοκαΐνης, 43 γραμμάρια ηρωίνης, συνολικής αξίας 224.000 ευρώ.

Μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «Π» πως οι διακινητές «είχαν την πρωτιά στην προώθηση κοκαΐνης από την περιοχή της Αγίας Σοφίας μέχρι το Ρίο και από Λαμπίρι, Ροδινή μέχρι το Αίγιο».

Για την υπόθεση οδηγήθηκαν στη φυλακή ένας 22χρονος Αλβανός και ένας 27χρονος Πατρινός, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 65χρονος συνταξιούχος ναυτικός από την Αιγιάλεια και 27χρονος, επίσης από την Πάτρα, που είχαν περιφερειακό ρόλο.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον 38χρονο «εγκέφαλο» Αλβανό, όλες οι προσπάθειες του – επικαλούμενος ακόμα και λόγους υγείας – τελικά δεν έπιασαν τόπο και θα εκδοθεί στην Ελλάδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις