Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά επισκέφθηκε η διάσημη σοπράνο Μπάρμπαρα Χέντρικς

ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη, είναι ένας τρελός πόλεμος (στη Συρία) όπου χρησιμοποιούνται ακόμα και χημικά….” Ετσι σχολίασε την προσφυγική κρίση, κατά την επίσκεψή της στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, η διάσημη Αφροαμερικανή σοπράνο Μπάρμπαρα Χέντρικς (Barbara Hendricks) και επίτιμη ισόβια πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Περίπου ένα χρόνο μετά την τελευταία της επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και στα Διαβατά, η κ.Χέντρικς επισκέφθηκε ξανά την δομή και ζήτησε να μάθει τί απέγιναν οι άνθρωποι που είχε πρωτοσυναντήσει εκεί. Μέλη της Υπατης Αρμοστείας που εργάζονται στα Διαβατά, την πληροφόρησαν ότι οι πρόσφυγες που είχε συναντήσει, έχουν φύγει από την δομή είτε γιατί φιλοξενούνται πλέον σε διαμερίσματα, είτε γιατί έχουν μεταβεί σε άλλη χώρα μετεγκατάστασης.

“Ηθελα να δω τι έγινε ύστερα από έναν χρόνο και βλέπω, με χαρά, μεγάλη πρόοδο, έχουν φύγει οι τέντες και έγιναν βελτιώσεις στον χώρο” είπε χαρακτηριστικά η κ.Χέντρικς η οποία περιηγήθηκε σε όλο τον οικισμό. Επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο, τον χώρο όπου γίνονται μαθήματα σε ασυνόδευτους ανήλικους και συνομίλησε μαζί τους ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον “Χώρο των γυναικών”. Χόρεψε μάλιστα “ζούμπα” μαζί με τις γυναίκες και τις άκουσε με προσοχή να της μιλούν για τα όνειρά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσπαθώντας να τις εμψυχώσει.

Όπως την ενημέρωσε πάντως ο υπεύθυνος της δομής, Οδυσσέας Μαυροσκαμνιάς, αυτή την στιγμή φιλοξενούνται 350 πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύροι και Αφγανοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε