Σάββατο, 18 Μαΐ
20oC Αθήνα

Του έκλεψαν αυτό το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και το είδε ξανά μέσα σε ανακοίνωση της αστυνομίας

Του έκλεψαν αυτό το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και το είδε ξανά μέσα σε ανακοίνωση της αστυνομίας

Η διακίνηση μεταναστών συνεχίζεται και ο Έβρος βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Ένα αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε πως είχε βρεθεί στα χέρια κυκλώματος…

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών διακινητών σε περιοχές του Έβρου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης. Στη μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε κλεμμένο αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη. Εδώ και μήνες άλλωστε, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι πολλά ΙΧ καταλήγουν σε χέρια διακινητών.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί σε παρέβρια περιοχή αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν δύο διακινητές, καθώς εντοπίστηκαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, καθώς τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 11 μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός-διακινητής, που διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει άδεια οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Επιπλέον, όσον αφορά την τελευταία υπόθεση διαπιστώθηκε ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στις 10 Φεβρουαρίου σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκαν ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, μία πλαστική φουσκωτή βάρκα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου Ορεστιάδας και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις