Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουρισμός: Η Κρήτη έδωσε «μάχη» για την προσέλκυση τουριστών σε Ρουμανία και Δανία

Τουρισμός: Η Κρήτη έδωσε «μάχη» για την προσέλκυση τουριστών σε Ρουμανία και Δανία

Η Κρήτη προετοιμάζεται για την καλοκαιρινή περίοδο. Ο τουρισμός αποτελεί εδώ και χρόνια, την κύρια πηγή εσόδων. Τα φετινά μηνύματα είναι άκρως αισιόδοξα…

Με στόχο την ανάδειξη της Κρήτης ως ιδανικό τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο, η Περιφέρεια Κρήτης βρέθηκε στη Ρουμανία και στη Δανία προκειμένου να συμμετέχει στα Workshops Choose Greece και Greek Tourism, αντίστοιχα.

Στη Ρουμανία, το WorkShop πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου, στον χώρο εκδηλώσεων Le Chateau, ενώ στη Δανία, στην Κοπεγχάγη, φιλοξενήθηκε στο Scandic Falkoner. Κατά τη διεξαγωγή των Workshops, η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε επαγγελματικές συναντήσεις (Β2Β) με ταξιδιωτικά γραφεία Ρουμανίας και Δανίας όπως Paralela 45, Tez Τour Romania, Spies, Svanerejser κ.α., τα οποία ενημερώθηκαν για τα νέα του προορισμού, ενώ και στα δύο WorkShops έγινε παρουσίαση της Κρήτης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Τουρισμού Νίκο Αλεξάκη, η τουριστική αγορά της Ρουμανίας είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες για την Κρήτη, με σημαντικά ποσοστά αύξησης σε αφίξεις το 2023 (65,5% αύξηση σε σχέση με το 2022, φθάνοντας στις 125.000 αφίξεις), αλλά και με σημαντική προοπτική για αύξηση τη φετινή σαιζόν αν λάβουμε υπόψη ότι μόνο για το αεροδρόμιο Ηρακλείου έχουν αυξηθεί κατά 38,6% οι αεροπορικές θέσεις.

Οι Ρουμάνοι αγαπούν την Κρήτη και αυτό ήταν εμφανές τόσο στην προσέλευση των επαγγελματιών όσο και στα σχόλιά τους για το νησί. Σε ότι αφορά τη Δανία, η χώρα αποτελεί σταθερή αγορά εδώ και πολλά χρόνια για την Κρήτη, με τους Δανούς να προτιμούν κυρίως τη Δυτική Κρήτη αλλά και τους υπόλοιπους προορισμούς του νησιού.

Στόχος της Περιφέρειας, όπως επισημαίνεται από το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Ρεθύμνης Γεώργιο-Νικόλαο Πανταζή, είναι οι Σκανδιναβοί, και κατ’ επέκταση οι Δανοί, να ανακαλύψουν τις ομορφιές όλης της Κρήτης. Από την αλληλεπίδραση με τους πράκτορες, διαφάνηκε ότι οι πελάτες τους προτιμούν να ανακαλύπτουν τις ομορφιές ενός τόπου, από το να παραμένουν εντός των ξενοδοχείων.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε σχετικά με την παρουσία της περιφέρειας σε Δανία και Ρουμανία: «Διπλή, παράλληλη έξοδος για την Περιφέρεια Κρήτης σε Κοπεγχάγη και Βουκουρέστι αντίστοιχα, με στόχο τη διατήρηση και ενδυνάμωση δύο αγορών που αποτελούν κορυφαίους στόχους για την Περιφέρεια Κρήτης, κλείνοντας το πρώτο τρίμηνο της τουριστικής προβολής μας.

Ενδεικτικά, η Δανία παραμένει σταθερά στην πρώτη δυάδα των αγορών της Δυτικής Κρήτης με ποσοστά πάνω από 11% στο σύνολο, ενώ η Ρουμανία ήταν η πρώτη αγορά σε αύξηση επισκεπτών για το 2023 σε σχέση με το 2022, με πάνω από 50.000 αφίξεις αύξηση σε απόλυτους αριθμούς. Θα συνεχίσουμε για την επόμενη περίοδο με Κουβέιτ, Κάϊρο και φυσικά τo Ντουμπάι και την ΑΤΜ (τουριστική έκθεση) γιατί, όπως είναι γνωστό η “Κρήτη είναι Παντού”».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις