Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τραγωδία δίχως τέλος! Νεκρά δύο παιδιά, ένα βρέφος και μία γυναίκα πρόσφυγας στη Λέσβο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τις σορούς των τεσσάρων μεταναστών εντόπισε το μεσημέρι ένα πλοίο του λιμενικού στο νησί. Ο θρήνος έγινε ακόμα μαγαλύτερος όταν έγινε γνωστό, ότι πρόκειται για ένα βρέφος, δύο παιδάκια και μία γυναίκα…

Η νέα τραγωδία έγινε στις 11.30 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου, όταν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού κλήθηκε να μαζέψει μετανάστες και πρόσφυγες, που ταξίδευαν με ένα παλιό ξύλινο σκάφος, από τις τουρκικές ακτές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο κυβερνήτης του σκάφους επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο και έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοιαρίου, μετά τη σύγκρουσή του με το πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος, πλοίο του Λιμενικού.

Συνολικά 31 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν ενώ με βάση τις μαρτυρίες τους, οκτώ άνθρωποι ήταν αγνοούμενοι. Από αυτούς, δυστυχώς, οι τέσσερις είναι που βρέθηκαν νεκροί…

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων παίρνουν μέρος τρία πλωτά του Λιμενικού, πορτογαλικό σκάφος της Frontex και ελικόπτερό της. Μέσω συστήματος κατάδυσης που διαθέτει το πλωτό της Frontex, γίνονται υποβρύχιες έρευνες και στο εσωτερικό του βυθισμένου δουλεμπορικού.

Πηγή: tanea

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε