Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τραγωδία στον Όλυμπο – Νεκρός ο 40χρονος Σλοβάκος ορειβάτης, διασώθηκε τραυματισμένος ο Έλληνας

Τραγωδία στον Όλυμπο – Νεκρός ο 40χρονος Σλοβάκος ορειβάτης, διασώθηκε τραυματισμένος ο Έλληνας

Νεκρός ο 40χρονος ορειβάτης από τη Σλοβακία, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα από τη θέση «Λούκι» στον Όλυμπο. Ο άτυχος αναρριχητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 40χρονος Σλοβάκος ορειβάτης επιχείρησε, το μεσημέρι της Κυριακής (25.09.2022), να ανέβει στον Όλυμπο αλλά γλίστρησε κι έπεσε σε χαράδρα βάθους 60 μέτρων από τη θέση «Λούκι», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την ορειβατική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία προσέγγισε τον 40χρονο και τον μετέφερε στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος». Στη συνέχεια παραδόθηκε σε ελικόπτερο Super Puma της Αεροπορίας Στρατού και διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης, αλλά ήταν δυστυχώς αργά.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA: 

 

Όλυμπος: Θρίλερ με αίσιο τέλος για τον Έλληνα ορειβάτη

Έπειτα από μια ημέρα ολοκληρώθηκε, στο μεταξύ, και η επιχείρηση διάσωσης του 48χρονου Έλληνα ορειβάτη που τραυματίστηκε στον Όλυμπο, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (24.09.2022) για την ανάγκη μεταφοράς του τραυματισμένου ορειβάτη από τη θέση «Καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος» στο οροπέδιο των Μουσών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον 48χρονο βραδινές ώρες στον χώρο του καταφυγίου «Χρήστος Κάκκαλος» και την Κυριακή (25.09.2022) μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο του καταφυγίου, παραλήφθηκε από ελικόπτερο Super Puma της Αεροπορίας Στρατού και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις