Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τρεις συλλήψεις για προμήθεια πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες

Τρεις συλλήψεις για προμήθεια πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων σε μετανάστες
ΦΩΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 22, 45 και 55 ετών, συνελήφθησαν, για παραβάσεις των νόμων περί εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας, κατοχή πλαστών εγγράφων, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα πολιτών τρίτης χώρας, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας, κατ’ επάγγελμα και κερδοσκοπία.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σε λιμάνι της Καλύμνου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 22χρονος αλλοδαπός να έχει προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι προέρχονταν από το κέντρο μεταναστών της Λέρου, με σκοπό να πάνε στον Πειραιά και εν συνεχεία σε ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέχεια, προέκυψε η εμπλοκή στο κύκλωμα ακόμη δύο αλλοδαπών, του 45χρονου και του 55χρονου, που διέμεναν στην Αθήνα.

Ακολούθησε επιχείρηση σε δωμάτιο ξενοδοχείου, σε κατάστημα και σε διαμέρισμα. Συγκεκριμένα, έγινε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου σε περιοχή της Αθήνας όπου εντοπίστηκε ο 45χρονος να κατέχει δύο δελτία αιτούντος ασύλου τρίτων προσώπων, καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Στη συνέχεια, έγινε έλεγχος σε ιδιωτικό κατάστημα και συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος, να κατέχει δέκα διαβατήρια, πέντε ταυτότητες και πέντε διπλώματα οδήγησης, όλα διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας. Επίσης βρέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, δύο tablet και ένας φορητός υπολογιστής.

Τέλος, σε κατ’ οίκον έρευνα στο διαμέρισμα του 55χρονου, εντοπίστηκαν 13 δελτία ταυτότητας, ένα δίπλωμα οδήγησης, όλα διαφόρων χωρών, καθώς και ένα πλαστό ελληνικό δελτίο ταυτότητας, τα οποία ανήκουν σε τρίτα πρόσωπα και είναι αμφιβόλου γνησιότητας.

Όλα όσα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν από τη λιμενική Αρχή Ραφήνας και πρόκειται να αποσταλούν στη ΔΕΕ για διερεύνηση, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στον αρμόδιο ανακριτή της Κω.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις