Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρίκαλα: «Μας σκότωσαν το παιδί»! Το ξέσπασμα των γονιών και οι εικόνες από ψηλά…

Τρίκαλα

Αμέτρητα είναι τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση-θρίλερ του θανάτου της 16χρονης στα Τρίκαλα.

Την ώρα που οι αστυνομικοί ψάχνουν απαντήσεις στο τελευταίο τηλεφώνημα και η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για «βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση εξ ύψους», οι γονείς της κοπέλας στα Τρίκαλα ξεσπούν επιμένοντας στον αρχικό ισχυρισμό τους: Ότι δηλαδή σκότωσαν την κόρη τους και ότι δεν αυτοκτόνησε.

«Μας σκοτώσαν το κορίτσι», υποστηρίζει η μητέρα στην κάμερα της ιστοσελίδας trikalaola.

«Περιμέναμε να έρθει η Μαρία, ξαφνικά άκουσα φωνές», είπε η μητέρα, προσθέτοντας ότι βγήκε από το σπίτι φωνάζοντας «Μαρία-Μαρία».

Η αστυνομία ρώτησε τη μητέρα γιατί φωνάζει και εκείνη απάντησε ότι άκουσε φωνές από ένα κοριτσάκι που της φάνηκε ότι είναι η κόρη της.

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν μπορεί να προσδιορίσει τις συνθήκες της πτώσης, ωστόσο ενισχύεται το σενάριο της αυτοκτονίας. Πάντως, η έρευνα συνεχίζεται, αφού αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστωθεί με ποιον μίλησε η άτυχη Μαρία αμέσως αφότου αποβιβάσθηκε από το αυτοκίνητο του αστυνομικού κοντά στο σπίτι της, λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της.

Παράλληλα, ερευνώνται και οι συνομιλίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να σχηματισθεί πλήρως το παζλ που θα απαντήσει στο γιατί και το πώς κατέληξε νεκρό το κορίτσι.

Οι εικόνες από drone στα Τρίκαλα και τα ερωτήματα

Το trikalaola πραγματοποίησε λεπτομερή λήψη πλάνων, με εικόνες από ψηλά με drone, από το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 16χρονη  στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα, στον ομώνυμο λόφο.

Τι προκύπτει; Μια σειρά από δεδομένα σύμφωνα με το ίδιο μέσο…

1. Η σκαλωσιά στο πίσω μέρος του Ιερού, στο τελευταίο πλαίσιο, δεν έχει το χιαστό ώστε να μπορέσει κάποιος να πατήσει και να ανέβει πιο πάνω.

Click4more: Τρίκαλα: Σπαραγμός στην κηδεία της 16χρονης – Μοιρολόγια και αναπάντητα ερωτήματα

2. Μετά το τελευταίο πλαίσιο υπάρχει μία κορνίζα περιμετρικά 35 με 40 πόντους, που είναι εξαιρετικά απίθανο να μπορεί να σκαρφαλώσει κάποιος και να περάσει στο πρώτο διάζωμα.

3. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος καταφέρει να περάσει στο πρώτο διάζωμα, για να ανέβει πιο πάνω στην επόμενη κορνίζα περιμετρικά, είναι ψηλά και ειδικά η 16χρονη που δεν είχε μεγάλο ύψος, δε θα μπορούσε με τίποτα να σκαρφαλώσει και να περάσει και αυτή την κορνίζα.

4. Πάνω από τα σκαλιά στην κορνίζα, υπάρχει μία μεγάλη τάβλα, η οποία λογικά θα μπορούσε νε μετακινηθεί, έστω και στο ελάχιστο από τη θέση της, εάν υποθέσουμε πως η άτυχη 16χρονη πάτησε πάνω σ’ αυτή για τελευταία φορά.

5. Αν πέρασε πάλι όλα αυτά τα σημαντικότερα εμπόδια και έφτασε στο σημείο που βρέθηκε νεκρή, ο τρόπος που βρέθηκε, με το κεφάλι προς τα σκαλιά, δικαιολογείται με περιστροφή στον αέρα και κωλοτούμπα. Πράγμα πολύ δύσκολο εν σχέση με το ύψος, περίπου 6,5 με 7 μέτρα.

6. Την ώρα που συνέβη το μοιραίο (αν υπάρχει και συνέβη σ’ αυτό το σημείο). Νύχτα είναι εξωτερικά απίθανο να καταφέρει να κάνει όλη αυτή την διαδικασία η 16χρονη. Μέρα-ξημερώματα (τώρα αρχίζει να χαράζει περίπου στις 5:00.

Αυτά είναι τα βασικά εύλογα ερωτήματα -παρατηρήσεις, για το αν η άτυχη 16χρονη κατάφερε να ανέβει σ’ αυτό το σημείο και να θέλει να αυτοκτονήσει. Εκτός εάν δέχθηκε βίαια επίθεση από κάποιον ή κάποιους και κατάφερε να τα κάνει όλα…

Πηγή: trikalaola.gr.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις