Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τρίκαλα: ”Θερμή” υποδοχή στη Ράνια Αντωνοπούλου – Προσπάθησαν να μπουν στο δημαρχείο [pic, vid]

ΦΩΤΟ από trikalaola.gr
ΦΩΤΟ από trikalaola.gr

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας. Συνθήματα τόσο κατά της Ράνιας Αντωνοπούλου όσο και κατά της κυβέρνησης…

Την ώρα της συνάντησης που είχε το μεσημέρι η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου, με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου, μέλη της Λαϊκής Ενότητας Τρικάλων, της Λέσχης Εργασίας Πολιτισμού και Αλληλεγγύης και του Μετώπου Λαού, φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα και μάλιστα κάποια στιγμή, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπούν στο δημαρχείο. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί. Οι διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική μετά από ώρα αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα…

Οι δηλώσεις της Ράνιας Αντωνοπούλου

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων. Βασικά για το πρόγραμμα το οποίο υλοποιεί ο δήμος για την επανένταξη μακροχρόνιων ανέργων, την κοινωφελή εργασία, συζητήσαμε τα πρωτοποριακά έργα που έχει προγραμματίσει, και με μεγάλη χαρά είδα ότι οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά ακόμα και στον καθορισμό των δράσεων». Αυτά υπογράμμισε το μεσημέρι, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Τρικκαίων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.

Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος μας, συνέχισε η αναπληρώτρια υπουργός, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει στην υπηρεσία των ανέργων, να τους βοηθήσει στην επανένταξή τους και να μπορέσουν να υλοποιήσουν οι ίδιοι οι άνεργοι έργα τα οποία έχουν απήχηση στην τοπική κοινωνία. Φαίνεται, διευκρίνισε η ίδια, πως ο δήμος Τρικκαίων είναι ένας από αυτούς που κινήθηκε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα ήδη.«Σήμερα ξέρουμε ότι το 2016, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και με την υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό, δημιουργήθηκαν 136.000 θέσεις εργασίας» σημείωσε και προσέθεσε:

«Βάζουμε φρένο στην κατηφόρα που είχαμε. Το μίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει κανείς μπορεί να κριθεί στο τέλος μίας περιόδου. Οπωσδήποτε υπάρχουν προβλήματα τα οποία από κοινού, και χωρίς κομματικό πρόσημο πρέπει να αντιμετωπίσουμε, φτώχεια, μεγάλη ανεργία, προσφυγικό, από την άλλη όμως το να επικεντρωνόμαστε στο μισό αρνητικό στοιχείο που έχουμε, να παραβλέπουμε τα θετικά στοιχεία, είναι σαν να έχω έρθει εγώ και ενώ ο δήμαρχος έχει κάνει μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια, επειδή υπάρχει ένα θέμα διαμαρτυρίας, κανείς να απαξιώσει όλο το έργο και όλη την καλή προσπάθεια που έχει γίνει. Λέω λοιπόν ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, κανείς – όπως έχει πει ο ίδιος πρωθυπουργός – δεν πανηγυρίζει, ούτε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ούτε για την ανεργία, ούτε για τη φτώχεια».

Πηγή: trikalaola.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε