Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τρίκαλα: «Ζωντάνεψε» η στυγερή γυναικοκτονία 50χρονης από τον σύζυγό της – «Ήθελε να φύγει και τη σκότωσα»

Τρίκαλα: «Ζωντάνεψε» η στυγερή γυναικοκτονία  50χρονης από τον σύζυγό της – «Ήθελε να φύγει και τη σκότωσα»

Η άγρια γυναικοκτονία μίας 50χρονης από τον σύζυγό της, το 2020, σε χωριό των Τρικάλων αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας. Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τη δολοφονία της μητέρας της, η 35χρονη κόρη της.

Ο 63χρονος σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, στις 18 Αυγούστου του 2020 πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τρεις φορές και σκότωσε την 50χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους σε χωριό των Τρικάλων.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά ο δράστης βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοφορία. 

Τρίκαλα: «Ήθελε να φύγει και τη σκότωσα»

Παρούσα στον τρίτο και θανατηφόρο πυροβολισμό της γυναίκας – υπενθυμίζει το Larissanet.gr – ήταν η 35χρονη κόρη της. Όπως κατέθεσε την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 στο δικαστήριο η κοπέλα, το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου 2020, έτρωγε μαζί με τον σύντροφό της και τους γονείς της και αφού τελείωσαν, η μητέρα της πήγε να ξαπλώσει στον καναπέ και η ίδια κατέβηκε στο ισόγειο.

Μόλις άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό ανέβηκε πάλι πάνω και αφού άκουσε και τον δεύτερο, μπήκε μέσα στο δωμάτιο.

Ο πατέρας της είχε μόλις πυροβολήσει την ξαπλωμένη στον καναπέ γυναίκα του, στο χέρι και το πόδι. Στη συνέχεια, μπροστά στην κόρη του πυροβολεί και τρίτη φορά την άτυχη γυναίκα Αμέσως μετά πηγαίνει στην κουζίνα και επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα μαχαίρι, φωνάζοντας «δεν θα ζήσω ούτε εγώ». Αφού δεν τα κατάφερε, βγήκε στο μπαλκόνι και ψέλλισε – σύμφωνα με την κόρη του – «ήθελε να φύγει και τη σκότωσα».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, αποδέχτηκε την πράξη του, αλλά τόνισε πως όταν έγινε δεν ήταν σε καλή ψυχική κατάσταση και ζήτησε συγνώμη.

Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Ιούνιο του 2021 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 26 Μαΐου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις