Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τρόμος από τσιμπήματα αράχνης: Κινδύνευσαν βρέφος και μια γυναίκα από τη “μαύρη χήρα” (video)

Τρόμος από τσιμπήματα αράχνης: Κινδύνευσαν βρέφος και μια γυναίκα από τη “μαύρη χήρα” (video)

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τα δυο σοβαρά περιστατικά στη δυτική Ελλάδα με τσίμπημα μαύρης αράχνης, της λεγόμενης και «μαύρης χήρας». Βρέφος μόλις 10 μηνών κινδύνευσε σοβαρά.

Η μαύρη αράχνη, η γνωστή και ως “μαύρη χήρα” είναι πολύ επικίνδυνη. Τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί στη δυτική Ελλάδα δυο περιστατικά με τσιμπήματά της, ένα εκ των οποίων έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ενός βρέφους μόλις 10 μηνών.

Το παιδάκι από την περιοχή της Αμφιλοχίας, σύμφωνα με το OPEN, τσιμπήθηκε από την αράχνη και μεταφέρθηκε στην Εντατική του νοσοκομείου της Πάτρας, όπου του χορηγήθηκε αντιαραχνικός ορός.

Για να φτάσει έγκαιρα στην Πάτρα ο ορός στήθηκε «γέφυρα» ανάμεσα στην Αθήνα και την πρωτεύουσα της Αχαΐας. Το δηλητήριο της αράχνης προκάλεσε στο 10 μηνών βρέφος δυσλειτουργίες στην καρδιά, στο έντερο και στο νευρικό σύστημα. Η χορήγηση του ορού διήρκησε μια ώρα και ολοκληρώθηκε στις 4 περίπου τα ξημερώματα.

Όπως μετέδωσε το OPEN η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου σε ένα τόσο μικρό παιδί μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες επιπλοκές.

Το δεύτερο περιστατικό από τσίμπημα της μαύρης αράχνης ήταν σε γυναίκα στην αγροτική περιοχή Τριταία της Αχαΐας. Η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Η έγκαιρη μεταφορά της στο νοσοκομείο αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή της.

 

Το 2017 μια τουρίστρια στην Ζάκυνθο είχε πεθάνει από τσίμπημα μαύρης αράχνης αν και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις