Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τσικνοπέμπτη – Θεσσαλονίκη: Αύξηση τζίρου και κίνησης «βλέπουν» οι κρεοπώλες

Τσικνοπέμπτη – Θεσσαλονίκη: Αύξηση τζίρου και κίνησης «βλέπουν» οι κρεοπώλες
ΑΠΕ ΜΠΕ

 Τσικνοπέμπτη και η κίνηση στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης είναι ανεβασμένη. Αύξηση στον τζίρο τους σε ποσοστό άνω του 10% «βλέπουν» οι κρεοπώλες του νομού.

Τσικνοπέμπτη γαρ και η κίνηση στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης παραπέμπει σε εποχές της περιόδου 2012 – 2015, οπότε και επικρατούσε κοσμοσυρροή τη συγκεκριμένη ημέρα.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα έχουμε χρόνια να το δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης, επισημαίνοντας ότι «από το 2016, οι κρεοπώλες του νομού Θεσσαλονίκης βλέπουν κάμψη του τζίρου τους την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και το 2019 μάλιστα αυτή ξεπέρασε το 20%».

Έτσι, μπορεί οι Θεσσαλονικείς να μην αγοράζουν πολλά κιλά κρέατος για να ψήσουν σήμερα είτε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, είτε στην αυλή τους, αλλά «οι σακούλες που γεμίζουμε είναι πολύ περισσότερες, τουλάχιστον κατά 15%», τόνισε ο Κεσίδης και πρόσθεσε: «μπορεί να ήμασταν ανήσυχοι λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης φέτος, αλλά τελικά δεν θα μας μείνει ούτε δείγμα κρέατος στο ψυγείο».

«Πρωταγωνιστής» και φέτος αναδεικνύεται το χοιρινό (μπριζόλες, πανσέτες, σουβλάκια και λουκάνικα) και ακολουθούν τα είδη με κιμά, με τα μπιφτέκια και τα σουτζουκάκια να κερδίζουν με διαφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Κοτόπουλο, αρνί και κατσίκι, αλλά και μοσχάρι είναι «είδη που πωλούνται μεν, αλλά με βραδύτερο ρυθμό έναντι των άλλων», επισήμανε ο κ. Κεσίδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι τιμές σε όλα τα είδη δεν έχουν αλλάξει ούτε κατά ένα σεντ».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις