Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τζια: Ένας βράχος 60 τόνων πάνω από τα κεφάλια κατοίκων του χωριού – Η λύση που καθυστέρησε

Τζια: Ένας βράχος 60 τόνων πάνω από τα κεφάλια κατοίκων του χωριού – Η λύση που καθυστέρησε

Αρχισαν οι εργασίες αναστήλωσης των βράχων στην Χρυσοσπηλιώτισσα, που κρέμονται εδώ και ένα χρόνο στο νησί. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κέας, Μουζάκη Δημήτρη, εδώ και ένα χρόνο έχει υπάρξει κατολίσθηση στο εκκλησάκι της Χρυσοσπηλιώτισσας δύο βράχων μεγάλων διαστάσεων που είναι πολυ επικίνδυνοι.

“Οι “κρεμάμενοι” βράχοι βρίσκονται στην περιοχή πάνω από το Δημαρχείο στο εκκλησάκι της Χρυσοσπηλιώτισσας. Πρόκειται για επικίνδυνους βράχους και ιδιαίτερα στο σημείο που βρίσκονται. Υπήρξε όπως προβλέπεται, η ανάλογη μελέτη από γεωλόγο και αυτή τη στιγμή, η εξέλιξη είναι ότι ήρθε ο κ. Σαρέλλας, ειδικευμένος στις κατολισθήσεις. Θα μπει άμεσα συρματόπλεγμα και ανοξείδωτο πλέγμα για να συγκρατεί τους βράχους. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.”

Από τη δική του πλευρά ο ειδικός κ. Παναγιώτης Σαρέλλας, ειδικευμένος εναερίτης στις κατολισθήσεις και στις βραχοπτώσεις σε δυσπρόσιτα μέρη, δηλώνει τα εξής: “Στην Τζιά εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει μια κατολίσθηση στο εκκλησσάκι της Χρύσοσπηλιώτισσας και έχει ξεκολλήσει ένας βράχος γύρω στους 60 τόνους.

Το ιδιαίτερο με αυτό και ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ότι βρίσκεται επάνω από το χωριό και απειλεί άμεσα ανθρώπινες ζωές. Καθώς ο βράχος βρίσκεται σε υψόμετρο και αφού ξεκόλλησε πέρσι με έναν εκκωφαντικό θόρυβο στέκεται πλέον σχεδόν από τύχη.”

Πηγή: syrospress.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις