Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ξέσπασε σε κλάματα ο πατέρας του – Οι απουσίες και η διακοπή στη δίκη

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Ξέσπασε σε κλάματα ο πατέρας του – Οι απουσίες και η διακοπή στη δίκη

Νέα παράταση στην αγωνία της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αναβολή στην πρεμιέρα της δίκης έφερε η απουσία βασικών μαρτύρων. Ξέσπασε ο πατέρας του 20χρονου αδικοχαμένου σπουδαστή.

Ήταν Μάρτιος του 2015 όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός. Τέσσερα χρόνια μετά τον χαμό του παιδιού του ο πατέρας του Ανδρέας Γιακουμάκης εξακολουθεί να μην ξυρίζεται και να μην κόβει τα μαλλιά του σε ένδειξη πένθους.

Όλη η οικογένεια του αδικοχαμένου σπουδαστή ξεκίνησε χθες από την Κρήτη προκείμενου να παραστεί στην πολύκροτη δίκη των 9 Κρητικών. Μετά από ένα περιπετειώδες και μακρύ ταξίδι με καθυστερήσεις οι συγγενείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη έφτασε στα Γιάννενα και το πρωί πήγε στο δικαστήριο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Απριλίου. Συγκεκριμένα κατά την εκφώνηση των ονομάτων των μαρτύρων διαπιστώθηκε ότι εννέα από τους είκοσι απουσίαζαν.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να αξιολογηθούν οι προανακριτικές τους καταθέσεις ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο είναι αναγκαία η παρουσία τους στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Μαζί σου, με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΙ, στην αναγγελία της διακοπής ο πατέρας του Βαγγέλη ξέσπασε σε κλάματα, και κρατώντας το χέρι της κόρης του αποχώρησε από την αίθουσα. Μαζί τους και η μητέρα του Βαγγέλη, η Μαρία Γαικουμάκη. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην αίθουσα όπου άκουσαν ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 8 Απριλίου καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι η απουσία τουλάχιστον τεσσάρων μαρτύρων είναι κρίσιμη για τη δίκη, καθώς πρόκειται για τον συγκάτοικο του Γιακουμάκη και για συμφοιτητές.

Ανακοινώνοντας τη νέα ημερομηνία η Εισαγγελέας είπε: «Το δικαστήριο έχει έρθει για να δικάσει. Είμαστε όλοι καλά προετοιμασμένοι και πολύ διαβασμένοι. Όλοι θέλουμε να γίνει αυτή η δίκη».

Βγαίνοντας από την αίθουσα ο Ανδρέας Γιακουμάκης κατέρρευσε και άρχισε να κλαίει με λυγμούς αγκαλιάζοντας τη γυναίκα και την κόρη του, που επίσης έκλαιγαν. Η οικογένεια του Βαγγέλη είχε πιστέψει ότι μετά από τέσσερα χρόνια επιτέλους θα ξεκινούσε η δίκη και η νέα αναβολή ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης.

«Δεν ήταν βασανιστήρια, κάνανε πλάκα!»

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε βρεθεί νεκρός τον Μάρτιο του 2015, έναν μήνα μετά την εξαφάνισή του. Ο 20χρονος σπουδαστής που φοιτούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπως αποκαλύφθηκε γινόταν αποδέκτης βίαιης συμπεριφοράς και bullying από 9 συμφοιτητές του, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης ήταν φίλος τους…

Ο δικηγόρος δύο εκ των σπουδαστών που αντιμετωπίζουν μαζί με άλλους επτά την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση επανέλαβε στην εκπομπή Μαζί σου, τους ισχυρισμούς ότι οι κατηγορούμενοι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ και ότι τα βασανιστήρια στον 20χρονο Βαγγέλη δεν ήταν βασανιστήρια αλλά όλα αυτά γίνονταν χάριν αστεϊσμού…

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων εξέφρασε την αγάπη και τη συμπάθεια εκ μέρους των πελατών του για την οικογένεια του Βαγγέλη…

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Μαζί σου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις