Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βαγγέλης Γιακουμάκης: ”Δολοφονία ο θάνατος του φοιτητή” – Ανατροπή για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα στοιχεία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή…

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή, Δημήτρη Μπούκα, δεν ισχύει ότι παραπέμπεται σε δίκη για πλημμεληματικές κατηγορίες μεταξύ άλλων και ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός επί ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. «Πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει βούλευμα το οποίο είναι απαλλακτικό και όχι παραπεμπτικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπούκας, σχετικά με τον βουλευτή και τόνισε: «Πιστεύω ότι οφείλεται σε σύγχυση επειδή είχε εκδοθεί βούλευμα παραπεμπτικό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και στην πορεία εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο είναι απαλλακτικό».

Ο κ. Μπούκας επισήμανε όμως, ότι υπάρχουν δύο άτομα από την προηγούμενη διοίκηση που παραπέμπονται σε δίκη. Σχετικά με το θάνατο του 21χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής, ο δικηγόρος της οικογένειας, υποστήριξε ότι αποδίδεται σε δολοφονία και όχι σε αυτοκτονία. «Η δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας είναι για δολοφονία» πρόσθεσε και εξήγησε πως «Υπάρχουν μέχρι σήμερα οκτώ κατηγορούμενοι, με την έννοια ότι είναι στην κύρια ανάκριση η διαδικασία, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν ευθύνες και για άλλους, πέραν των οκτώ».

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι τρεις φοιτητές που αναφέρονται στη δικογραφία για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη ως μέλη του “πυρήνα” που συμμετείχαν στο bullying, θα είχαν αποβληθεί από την Εστία, όπως είχε γίνει και με άλλους, οι οποίοι είχαν προκαλέσει μικρότερες φθορές, αν δεν είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα Μαρκογιαννάκη.  Στο βούλευμα αναφέρεται ότι υπήρξε τηλεφωνική σύνδεση από γραμματέα της Βουλής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στον διευθυντή της Σχολής, στον οποίο ζήτησε επιείκεια για τον πρωταγωνιστή φοιτητή ώστε να μην αποβληθεί. Είχε υποστηρίξει ότι παρακλήθηκε γι’ αυτό από τους γονείς του.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής ενημέρωσε για το τηλεφώνημα τα υπόλοιπα μέλη του Πειθαρχικού κι ενώ είχαν αποφασίσει αρχικά την αποβολή των τριών φοιτητών, έβαλαν ελαφρύτερη ποινή: 3μερή αποβολή από τα μαθήματα και αποκατάσταση των ζημιών. Ο διευθυντής της σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας είπαν ότι δεν επηρεάστηκαν από το βουλευτικό τηλεφώνημα και ότι η χαμηλότερη ποινή μπήκε γιατί ο ένας ήταν ανήλικος και αν αποβαλλόταν από την εστία δεν είχε που να μείνει, αφού η οικογένειά του ήταν στην Κρήτη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε