Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βάσεις 2017: Διχάζει το διαδίκτυο η απόφαση της Μαρίας Χούσου – Η επιλογή της αριστούχου [pics]

Βάσεις 2017: Διχάζει το διαδίκτυο η απόφαση της Μαρίας Χούσου – Η επιλογή της αριστούχου [pics]

Μπορεί συγγενείς και καθηγητές να «τραβούσαν τα μαλλιά τους» από την επιμονή της, όμως η Μαρία Χούσου, από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων δεν άλλαξε γνώμη. Η αριστούχος συγκέντρωσε 19.065 μόρια…

Μπορεί συγγενείς και καθηγητές να «τραβούσαν τα μαλλιά τους» από την επιμονή της, όμως η Μαρία Χούσου, από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, απτόητη και προσηλωμένη στον στόχο της, πέτυχε, με 19.065 μόρια να εισαχθεί πρώτη στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας Θεσσαλονίκης. Όπως εξηγεί η υποδιευθύντρια του σχολείου, Μαρία Καρτάκη, με τα 19.065 μόρια που συγκέντρωσε η Μαρία, μπορούσε να εισαχθεί σε όποια σχολή του 3ου Πεδίου ήθελε, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής σχολής Αθηνών αλλά και οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και βιολογίας.

Ωστόσο η ίδια, άκουσε την καρδιά της, το ταλέντο και το «θέλω» της και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα κάνει σπουδές πάνω στο επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει, την αισθητική. Η απόφασή της διχάζει τους χρήστες των social media. Κάποιοι μιλούν για λάθος της 18χρονης και άλλοι για μια απόφαση σωστή, αφού όπως λένε σημασία έχει ο κάθε άνθρωπος να κάνει κάτι που του αρέσει.

Η… τρίδυμη επιτυχία στα Χανιά

Οι τρεις τους είναι μαζί απ’ την κοιλιά της μαμάς τους, εδώ και 18 χρόνια, σπίτι, σχολείο, φροντιστήριο, διακοπές, βόλτες! Ο Αλέξανδρος, ο Μανώλης και η Άννα Σεργάκη, από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων, είναι πια ώρα να χωριστούν, παίρνοντας ο καθένας τον δρόμο του στο ελληνικό πανεπιστήμιο! «Ε, το να δίνουμε και οι τρεις μαζί πανελλήνιες δεν ήταν και ό,τι καλύτερο μας είχε συμβεί» λέει η Άννα που θυμάται τα ξενύχτια, το άγχος, την πίεση το διάβασμα. «Σχολείο, φαγητό και μετά γρήγορα φροντιστήριο και πίσω στο σπίτι για διάβασμα. Συχνά δεν προλαβαίναμε ούτε… να μιλήσουμε!» τονίζει.

Τώρα, πετυχαίνοντας την εισαγωγή της στην σχολή Τεχνολόγων Γεώπονων, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αφήνει τα δύσκολα πίσω και κάνει σχέδια για το μέλλον. Όσο για τα αγόρια, ο Αλέξανδρος πέρασε στο Πολυτεχνείο Θράκης, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ο Μανώλης στα Χανιά, στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Φυσικά ο Αλέξανδρος θα ζητήσει μετεγγραφή στο Πολυτεχνείο Κρήτης, καθώς είναι αδύνατον για την οικογένεια να νοικιάσει σπίτια σε τρεις διαφορετικές πόλεις!

Η Άννα, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει για την στήριξη τους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου όπου φοιτούσαν και οι τρεις ενώ μιλά με περηφάνια και για τον αγώνα της μητέρας της να τους υποστηρίξει σε όλα τα επίπεδα. Συγχαρητήρια παιδιά και να ΄ναι η ζωή σας γεμάτη επιτυχίες!

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις