Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βάσεις 2017: Ξεχωριστές ιστορίες στην Κρήτη – Οι πρωτιές και η μάνα που έγινε θέμα [pics]

Βάσεις 2017: Ξεχωριστές ιστορίες στην Κρήτη – Οι πρωτιές και η μάνα που έγινε θέμα [pics]

Προσπάθησαν, έκαναν θυσίες και τα κατάφεραν. Οι φωτογραφίες τους πλέον ταξιδεύουν στο διαδίκτυο…

Η 18χρονη Εύα Δρακουλάκη είναι ίσως η ζωντανή απόδειξη ότι όταν κάποιος προσπαθεί, πετυχαίνει και έχει κάθε λόγο να χαμογελάει πλατιά για την επιτυχία του! Η ίδια μέσα από τη διαδικασία των Πανελλαδικών κατάφερε να συγκεντρώσει τον… αστρονομικό βαθμό των 19.475 μορίων! Η Εύα κατάφερε να εισαχθεί πρώτη στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης όντας μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου!

Η Εύα Δρακουλάκη – ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Η πρωτιά της Βούλας Σηφάκη

Δεν πέτυχε απλά διάνα το στόχο της αλλά και πρωτιά στην Ιατρική Ηρακλείου. Η Βούλα Σηφάκη με εισιτήριο τα 19.660 μόρια βλέπει πλέον να περνάει το Σεπτέμβρη το κατώφλι της Ιατρικής Σχολής ως φοιτήτρια και μάλιστα με μια πολύ υψηλή βαθμολογία που την κατατάσσει στην κορυφή. Το χαμόγελο σχηματίστηκε εξαρχής στο πρόσωπό της, αφού όλα έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι έχει σίγουρη την επιτυχία.

Παρά την πρωτιά όμως η αριστούχος παραμένει ταπεινή και αναφέρεται με λιτά λόγια στην επιτυχία, χωρίς βέβαια αυτό να της στερεί τίποτα από τη μεγάλη χαρά της . Όπως αναφέρει «το Ηράκλειο ήταν η πρώτη μου επιλογή για να μείνω κοντά στους δικούς μου. Ουσιαστικά με την ανακοίνωση με των βαθμολογιών ένιωσα την πρώτη χαρά και σήμερα ήρθε η επιβεβαίωση».

Περήφανος πατέρας ο Σήφης Σηφάκης που βλέπει το όνειρο της κόρης του να γίνεται πραγματικότητα, όπως ολόκληρη η οικογένεια. Εξάλλου από χθες το πρωί έχουν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα από συγγενείς, φίλους και καθηγητές οι οποίοι καλούν για να συγχαρούν την νεαρή κοπέλα και να «μοιραστούν» την χαρά της.  Τώρα πλέον η Βούλα Σηφάκη σχεδιάζει τη ζωή της ως φοιτήτρια και ονειρεύεται να κάνει στο μέλλον αυτό το οποίο αγαπάει περισσότερο. Όπως σχολιάζει «το όνειρό μου είναι η Ιατρική και αργότερα ευελπιστώ να ακολουθήσω σπουδές στη Μουσικοθεραπεία».

Στα ΤΕΙ μητέρα με δύο παιδιά φοιτητές

Μία γυναίκα, λαμπρό παράδειγμα για όλες τις γυναίκες που εργάζονται, ενώ παράλληλα φροντίζουν και την οικογένειά τους, είναι η Δώρα Μαυρικίδη, μητέρα τριών παιδιών και εργαζόμενη στον τομέα του τουρισμού. Η Δώρα επιχείρησε αυτό που πολλοί άνθρωποι δύσκολα θα τολμούσαν: να γυρίσει μετά από χρόνια στα θρανία, να παρακολουθεί μαθήματα σε νυχτερινό σχολείο και τελικά να δώσει Πανελλήνιες πετυχαίνοντας κι εκείνη μία θέση στο όνειρο.

Και πλέον μέσα στο σπίτι της οι… φοιτητές αυξάνονται, αφού τα δύο της παιδιά σπουδάζουν στην Κρήτη, ενώ το τρίτο της παιδί έχει τελειώσει Παιδαγωγικά στο Ρέθυμνο. Πλέον και η ίδια είναι φοιτήτρια στη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Κοζάνη…

Πηγή: neakriti.gr, cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις