Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Βάσεις 2018: Η εικόνα στο μπροστινό θρανίο που θα της μείνει αξέχαστη – Ο ιδιαίτερος θρίαμβος στις Πανελλήνιες [pics]

Βάσεις 2018: Η εικόνα στο μπροστινό θρανίο που θα της μείνει αξέχαστη – Ο ιδιαίτερος θρίαμβος στις Πανελλήνιες [pics]
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι Βάσεις 2018 ανακοινώθηκαν και στο προσκήνιο άλλη μια ιδιαίτερη ιστορία. Οι πρωταγωνίστριες λύνουν τη σιωπή τους…

Μαμά και κόρη ανέβηκαν μαζί τον «Γολγοθά» των πανελλαδικών εξετάσεων στον Βόλο και όταν έμαθαν τις Βάσεις 2018, πανηγύρισαν αγκαλιασμένες τη διπλή επιτυχία τους, στις σχολές που αποτέλεσαν την πρώτη επιλογή τους. Η κόρη, Δέσποινα- Παρασκευή Σταθοπούλου από το Μουσικό Σχολείο, εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης και η μαμά, Μαρία Μαστρογιάννη, πέτυχε την εισαγωγή της στο ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών και οι σπουδές, θα βρουν τη Δέσποινα Σταθοπούλου να μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, όμως θα συνεχίσει παράλληλη πορεία με τη μητέρα της που μαζί με την εργασία της θα συνδυάσει και τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο στον Βόλο. Περήφανες η μία για την άλλη για την επίτευξη των στόχων τους, θα θυμούνται τις πανελλαδικές ως μια δύσκολη δοκιμασία που όμως τους άφησε μια γλυκιά γεύση, καθώς έδωσαν μαζί τον αγώνα, ένιωσαν η μία την αγωνία της άλλης, προσπάθησαν και τα κατάφεραν.

Ο Βόλος συζητάει για τη μάνα που έδωσε Πανελλήνιες μαζί με την κόρη της και μάλιστα στην ίδια αίθουσα. Με την μάνα να κάθεται στο μπροστινό θρανίο από την κόρη της.

Βάσεις 2018: «Διάβαζα μαζί με την κόρη μου στο σπίτι»

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Διαβάζαμε μαζί, μαζί γνωρίσαμε τα όριά μας, μαζί κάναμε θυσίες και δίναμε κουράγιο η μία στην άλλη. Για μένα προσωπικά ήταν ένα όνειρο, πες ένα απωθημένο. Για προσωπικούς λόγους δεν έδωσα πανελλαδικές και αποφάσισα να το κάνω τώρα. Τώρα ήρθε για μένα το πλήρωμα του χρόνου να ανοίξω έναν νέο κύκλο, αυτόν της πραγματοποίησης ονείρων», αναφέρει η Μαρία Μαστρογιάννη, η οποία γιόρτασε τα 50ά γενέθλια στις 10 Ιουνίου, ενώ διάβαζε για να δώσει εξετάσεις την επομένη στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

Βάσεις 2018: Το λύκειο στα Χανιά με ποσοστό επιτυχίας 100%

Την ώρα που ο χαρακτηρισμός του ως “δυσπρόσιτο” προκαλεί ανησυχία για την σωστή λειτουργία του, το ΕΠΑΛ Καντάνου παραδίδει μαθήματα… αριστείας, με την απόλυτη επιτυχία των μαθητών του στις πανελλήνιες εξετάσεις. Όπως εξηγεί η διευθύντρια του λυκείου, Διαλεχτή Αλεξούδη και οι εννέα μαθητές που αποφάσισαν να δώσουν πανελλήνιες πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημειώνοντας μάλιστα και πρωτιές σε περιζήτητες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

“Οι μαθητές αυτοί με τη βοήθεια των καθηγητών τους και τη συμπαράσταση των γονέων τους απέδειξαν πως, αν και φοιτούσαν σε ένα μικρό και απομακρυσμένο σχολείο, τελικά τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!” σημειώνει η κα Αλεξουδη.

Οι τρίδυμες από τη Λαμία που τα κατάφεραν

Από την κοιλιά της μαμάς μέχρι σήμερα, ήταν πάντα μαζί. Στη χαρά, στη λύπη, στο παιχνίδι, στην προσπάθεια, στον αγώνα. Η χρονιά των Πανελλαδικών δεν ήταν εύκολη υπόθεση μιας και όπως εξομολογούνται στην κάμερα, υπήρχε άγχος και ένταση με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε ένα σπίτι… γεμάτο γυναίκες!

Όμως παρά τις «χαοτικές» στιγμές τους, πάντα η μία ήταν το στήριγμα της άλλης αφού ο δεσμός αίματος είναι ο ισχυρός κρίκος που τις ενώνει και θα τις ενώνει για πάντα στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Μαζί έζησαν και την αγωνία των αποτελεσμάτων αλλά και τη χαρά όταν είδαν ότι κατάφεραν να μπουν στις σχολές που είχαν επιλέξει. Τώρα, για πρώτη φορά θα ξεχωρίσουν αφού η Ελπίδα-Νίκη πέρασε στη Λήμνο ενώ η Κωνσταντίνα και η Σήλια θα ζήσουν από κοινού τη φοιτητική ζωή στην Κέρκυρα.

Πηγή: taxydromos.gr, zarpanews.gr, lamianow.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις