Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βασίλης Χούπης: Η δολοφονία του επιχειρηματία στη Ριτσώνα και οι καταγγελίες της κόρης του

Βασίλης Χούπης: Η δολοφονία του επιχειρηματία στη Ριτσώνα και οι καταγγελίες της κόρης του
Το θύμα της δολοφονίας - ΦΩΤΟ από Mega

Ξανά στο προσκήνιο το έγκλημα με τη δολοφονία του επιχειρηματία. Ο Βασίλης Χούπης βρέθηκε νεκρός μέσα σε πολυτελές τζιπ, στη Ριτσώνα κοντά σε στρατόπεδο…

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Χούπης βρέθηκε νεκρός το 2010 στη Ριτσώνα μέσα σε πολυτελές τζιπ, με τρεις σφαίρες. Οι δικοί του άνθρωποι καταγγέλλουν τραγικά λάθη και παραλείψεις στην έρευνα που ακολούθησε για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Περιμένουν όπως λένε να αποδοθεί – έστω και τώρα – δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο δολοφόνος του. Οι μαρτυρίες φίλων του 60χρονου, συνεχίζουν να δίνουν τροφή για σενάρια και συζητήσεις. Με την πολύκροτη υπόθεση να βγαίνει από το συρτάρι και να μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθούν απαντήσεις στους αναπάντητους γρίφους.

Σε όλο αυτό το διάστημα όπως καταγγέλλουν, πειστήρια καταστράφηκαν και βασικά στοιχεία δεν ερευνήθηκαν. Έκαναν «φτερά» από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων Χαλκίδας τα ακριβά αντικείμενα του θύματος, χωρίς να έχουν ερευνηθεί από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και χωρίς να ενημερώσει κανείς την οικογένειά του. Η υπόθεση απασχολεί πάλι τις Αρχές με εντολή εισαγγελέα που ζητά από το Ανθρωποκτονιών να γίνει συγκεκριμένη έρευνα και να απαντηθούν κάποια από τα καυτά ερωτήματα.

Ο Βασίλη Χούπης έμενε στην Βούλα με την δεύτερη σύζυγό του. Την Πέμπτη 24 Ιουνίου του 2010 έφυγε από το σπίτι του για ένα ραντεβού με τον δικηγόρο του όπως είπε στην οικιακή βοηθό. Λίγη ώρα μετά τον δολοφόνησαν με τρεις σφαίρες μέσα στο πολυτελές τζιπ του, μάρκας μερσεντές έξω από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της αεροπορίας στην Ριτσώνα.

Ο δράστης πιθανότατα με συνεργό, του έστησαν την παγίδα θανάτου στο ίδιο σημείο. Το πτώμα βρέθηκε σε ύπτια θέση σκεπασμένο με μια παιδική κουβέρτα που υπήρχε στο αυτοκίνητο για να μην τραβήξει τα βλέμματα των διερχομένων.

Η δολοφονία αποκαλύφθηκε τέσσερις μέρες μετά και από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς της οικογένειας. Την ημέρα εκείνη αποδείχτηκε πως είχε ραντεβού με ένα «φίλο» του επιχειρηματία με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. Το θύμα στην σύζυγό του είχε αποκαλύψει πως ο «φίλος» του χρωστούσε κοντά δύο εκατομμύρια και παρά τις επίμονες προσπάθειες του δεν του τα επέστρεφε.

«Το αυτοκίνητο ήταν για τέσσερις μέρες παρκαρισμένο. Η πρόσοψή του, ήταν προς το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου, οπότε και τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να παρατηρήσουν τον πατέρα μου που ήταν νεκρός στη θέση του οδηγού, σε ύπτια θέση. Προφανώς το σκηνικό αυτό είχε επιλεχθεί σκόπιμα και από τον δράστη, ώστε να μην κινήσει ούτε υποψίες για τον πατέρα μου, όταν ήρθε εδώ, αλλά να μην προκαλεί και το ενδιαφέρον των διερχομένων» λέει η κόρη του άτυχου επιχειρηματία, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Η σύζυγος του άτυχου επιχειρηματία βρισκόταν τις μέρες εκείνες στην χώρα της. Στις αρχές ισχυρίστηκε πως αναζητούσε τον άντρα της αλλά δεν τον έβρισκε. «Τον κάλεσα και εκείνη την μέρα και την επόμενη πολλές φορές αλλά το κινητό του ήταν κλειστό και τότε ανησύχησα.», λέει χαρακτηριστικά.

O μάρτυρας που άνοιξε τον δρόμο για τον εντοπισμό του δολοφονημένου επιχειρηματία, είναι ο φύλακας του εργοστασίου απέναντι από το σημείο που βρέθηκε ο άτυχος Βασίλης Χούπης τον Ιούνιο του 2010. «Όταν πήγα να πιάσω δουλειά στις τέσσερις το απόγευμα είδα απέναντι από την είσοδο του εργοστασίου και σε απόσταση περίπου 50 μ. ένα παρκαρισμένο πολυτελές τζιπ μαύρου χρώματος, δίπλα ακριβώς στο δρόμο, στο ρεύμα προς Χαλκίδα. Αυτό έγινε Πέμπτη. Το αυτοκίνητο το έβλεπα στο ίδιο σημείο και τις επόμενες ημέρες Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κάποιου στρατιωτικού και είχε παρκάρει εκεί, γι’ αυτό δεν πήγα να ελέγξω»

Μέχρι και σήμερα η οικογένειά του ψάχνει αθόρυβα και ζητά να επανεξεταστούν σημαντικά στοιχεία και να αποδειχτεί δικαστικά ποιος είναι ο δολοφόνος. O Βασίλης Χούπης βρέθηκε νεκρός έχοντας στο σώμα του τρεις σφαίρες, πυροβολημένος εξ επαφής. Δύο στο στήθος και μια στην κάτω γνάθο. Ο σταυρός που φορούσε αποσπάστηκε και βρέθηκε στην ιατροδικαστική εξέταση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις