Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βεργίνα: Ψάχνουν αυτή τη μυστηριώδη γυναίκα – Βεβήλωσε το μουσείο των βασιλικών ταφών [pics]

ΦΩΤΟ από tovima.gr
ΦΩΤΟ από tovima.gr

Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν τα όσα έκανε μέσα στο μουσείο των Αιγών στην Βεργίνα. Μπήκε μέσα με τουρμπάνι και κελεμπία, χωρίς να κινήσει τις υποψίες των φρουρών…

Όλα συμβαίνουν το μεσημέρι της 10ης Μαϊου του 2017 με την υπόθεση να μην βλέπει αρχικά το φως της δημοσιότητας. Οι έρευνες της αστυνομίας όμως για τον εντοπισμό της γυναίκας δεν απέφεραν καρπούς και έτσι μία από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μία γυναίκα ανω των 60 ετών, σύμφωνα με εκτιμήσεις, με χαρακτηριστικά αφροαμερικανικά ή κρεολικά με εθνικ αμφίεση. 

Η γυναίκα εκείνο το μεσημέρι μπήκε στον χώρο του Μουσείου των Βασλικών Ταφων των Αιγών στην Βεργίνα κρατώντας ένα μικρό ψεκαστήρα που δεν έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους-φρουρούς του χώρου. Η μυστηριώδης επισκέπτρια ψέκασε με άχρωμο και ελαιώδες υλικό τις βάσεις περισσοτέρων από 10 επιτύμβιων στηλών και δημιούργησε λεκέδες στα αρχαία αντικείμενα. Ακόμη ψέκασε με το ίδιο ελαιώδες υγρό μεγαλο αριθμό ενημερωτικών επιγραφών και φωτογραφιών του χώρου, χωρίς εκείνη την ώρα να γίνει αντιληπτή. Η πρωταγωνίστρια της υπόθεσης μπήκε και βγήκε ανενόχλητη, χωρίς κανείς αρχικά να υποψιαστεί το παραμικρό.

ΦΩΤΟ από tovima.gr

Όπως αναφέρει το vima.gr όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου στην Βεργίνα και η ΕΛΑΣ εντόπισαν τις αλλοιώσεις από τις ψεκασμένες επιτύμβιες στήλες αναζήτησαν το υλικό από τις κάμερες και έτσι οι αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ανεκάλυψαν ποια προξένησε τις φθορές στα αρχαία αντικείμενα. Οι έρευνες στράφηκαν αρχικά στα γκρουπ τουριστών που εκείνη την εποχή βρίσκονταν στη Βεργίνα, χωρίς όμως να εντοπιστεί η γυναίκα.

Πηγή: tovima.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε