Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Βέροια: Αμίλητη στον ανακριτή η μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του βρέφους της

Βέροια: Αμίλητη στον ανακριτή η μητέρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του βρέφους της
Η 37χρονη κατηγορούμενη - ΦΩΤΟ από Mega

Η 37χρονη μητέρα οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή για το έγκλημα που συντάραξε το Μακρυχώρι Ημαθίας. Η φερόμενη ως βρεφοκτόνος παραμένει σε σύγχυση…

Στον ανακριτή Βέροιας απολογείται η 37χρονη που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών βρέφος της, στο Μακροχώρι Ημαθίας. Σε βάρος της ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και στην στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Η κατηγορούμενη φέρεται να ανέφερε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς, φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής φύσεως.

Αμίλητη, με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, λίγο μετά τις 11:00. Δεν είπε το παραμικρό στους δημοσιογράφους που την περίμεναν. «Ντροπή σου» φώναξαν άτομα και συγγενείς του πατέρα που μαζεύτηκαν έξω από τα Δικαστήρια.

Το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιανουαρίου του 2024, ο παππούς και η γιαγιά του έξι μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στη Βέροια, κρατώντας στην αγκαλιά τους το αγοράκι, έφθασαν στο νοσοκομείο της πόλης, αφού πρώτα είχαν καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο, το μετέφεραν τελικά οι ίδιοι νεκρό στο νοσοκομείο.

Το βρέφος, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, έφερε πολλαπλά τραύματα. Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες από αναισθησιολόγους, παιδιάτρους και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την ανάνηψη του μωρού, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις