Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βέροια: Για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η 29χρονη που πέταξε το μωρό στον Αλιάκμονα

Βέροια: Για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η 29χρονη που πέταξε το μωρό στον Αλιάκμονα

Η νεαρή μητέρα από τη Βέροια, που παραμένει προφυλακισμένη καθώς πέταξε το 11 μηνών μωρό της στα νερά του Αλιάκμονα, προχώρησε κατά την διάρκεια της χθεσινής (09.01.2023) αναπαράστασης του περιστατικού σε αλλαγή της θέσης της για όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο το μωρό της. 

H 29χρονη μητέρα από τη Βέροια δέχτηκε μια σειρά από πιεστικές ερωτήσεις στο φράγμα του Αλιάκμονα και κάποια στιγμή ομολόγησε. Παραδέχτηκε πως το προηγούμενο διάστημα έλεγε ψέματα. Είπε πως ήταν εκείνη που πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά και έφυγε από το σημείο. Στα πλάνα από κάμερες ασφαλείας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να μπαίνει σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Η αναπαράσταση στο φράγμα του Αλιάκμονα κράτησε 1 ώρα και 40 λεπτά. Η 29χρονη αρχικά κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος όμως η στάση της άλλαξε, όταν οι αστυνομικοί της ζητούσαν να περιγράψει με λεπτομέρεια την κάθε κίνηση που έκανε εκείνο το βράδυ.

Η επόμενη μέρα 

Η επόμενη μέρα για την 29χρονη θα κριθεί από ένα ιατρικό πόρισμα. 

Συγκεκριμένα, το επόμενο πράγμα που περιμένουν οι Αρχές είναι το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τους ειδικούς του ΑΧΕΠΑ, στην οποία υποβλήθηκε σήμερα η γυναίκα. 

Μόλις πάρουν το επίσημο έγγραφο με τη γνωμάτευση των επιστημόνων, θα αποφασίσουν πού θα μεταφερθεί η κατηγορούμενη. 

Εάν η γνωμάτευση αναφέρει ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, τότε η 29χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή εκεί υπάρχει ψυχιατρική κλινική. 

Βέροια: Βίντεο ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές του μωρού στην αγκαλιά της 29χρονης μητέρας του

Στην αντίθετη περίπτωση, θα μεταφερθεί σε γυναικείες φυλακές που δεν έχουν τέτοιου είδους κλινική, με επικρατέστερο σενάριο να είναι η μεταφορά της στις φυλακές του Ελαιώνα.

Το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου δέκα ημέρα, οπότε και θα αποφανθεί, βάσει αυτού, το δικαστήριο.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις