Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βέροια: Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 29χρονη με το μωρό στον Αλιάκμονα μιλάει στο newsit.gr

Βέροια: Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 29χρονη με το μωρό στον Αλιάκμονα μιλάει στο newsit.gr

«Φαινόταν ψύχραιμη και ήρεμη. Το παιδί δεν έκλαιγε, δεν φώναζε, ήταν ήρεμο όπως και η μάνα του», δηλώνει στο newsit.gr ο δεύτερος οδηγός ταξί που παρέλαβε την 29χρονη μητέρα και το μωρό της από το κέντρο της Βέροιας και τους άφησε στο φράγμα του Αλιάκμονα.

«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήμουν στην πιάτσα κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και γύρω στις 15:00 βλέπω να έρχεται μία κοπέλα με ένα μωρό στην αγκαλιά. Της είπα περάστε, πηγαίνει στο πίσω κάθισμα μαζί με το μωρό», εξιστορεί ο οδηγός ταξί από τη Βέροια, που παρέλαβε την 29χρονη και την πήγε στο φράγμα του Αλιάκμονα.

«Της ευχήθηκα χρόνια πολλά, αυτή όμως δεν απάντησε. Συνέχισα και τη ρώτησα που πάμε και μου απάντησε στο φράγμα. Έβαλα κατευθείαν μπρος και ξεκινήσαμε. Είχε αρκετή κίνηση στον δρόμο, αρκετό μποτιλιάρισμα λόγω της ημέρας. Όμως δεν είπε κουβέντα μέσα στο αυτοκίνητο. Φαινόταν ψύχραιμη και ήρεμη. Ήταν μία μικρή διαδρομή. Είχα βάλει δυνατά να ακούμε και κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον δρόμο και ήταν μια ωραία διαδρομή.

Όταν φτάσαμε στο φράγμα τη ρώτησα που ακριβώς να την αφήσω και μου απάντησε ότι δεν ήξερε. Οπουδήποτε. Την άφησα στο αναψυκτήριο στην αλάνα, κατέβηκε, μου έδωσε τα χρήματα, μου είπε ότι θα έκανε βόλτα, πήρε το μωρό αγκαλιά και έφυγε. Μετά δεν ξέρω που πήγε. Το παιδί δεν έκλαιγε, δεν φώναζε, ήταν ήρεμο όπως και η μάνα του. Δεν είχε ούτε καρότσι μαζί της, ούτε χειραποσκευές. Μόνο την γυναικεία τσάντα της. Δεν με παραξένεψε τίποτα στη συμπεριφορά της. Ούτε το τηλέφωνο της χτύπησε, ούτε τίποτα», δηλώνει στο newsit.gr ο οδηγός ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός ταξί έδωσε κατάθεση στις Αρχές της Βέροιας νωρίτερα σήμερα (5.1.2023) για τα όσα έγιναν την ημέρα που βρέθηκε η σορός του βρέφους στα νερά του Αλιάκμονα. Η 29χρονη μητέρα του κατηγορείται ότι έριξε το 11 μηνών μωρό της στα παγωμένα νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει.

Η 29χρονη κατηγορούμενη θα παραμείνει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βέροιας μέχρι και τουλάχιστον την ερχόμενη Δευτέρα (09.01.2023) αφού οι Αρχές περιμένουν να μάθουν το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από τους ειδικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βέροιας, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Αν το πόρισμα αναφέρει ότι η 29χρονη χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, τότε θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκεί όπου υπάρχει και σχετική κλινική. Στην αντίθετη περίπτωση, θα μεταφερθεί στις φυλακές Ελαιώνα.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις