Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Βέροια: Σπαρακτικές σκηνές στην κηδεία του 18χρονου Στέλιου Μαρκούση (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από veriotis.gr
ΦΩΤΟ από veriotis.gr

Ο πατέρας Διονύσιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πράξη των γονέων του Στέλιου που αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους δωρίζοντας τα όργανά του

Σε φορτισμένο κλίμα έγινε χθες το απόγευμα η κηδεία του Στέλιου Μαρκούση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες, πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, σύσσωμη η ΠΑΕ Βέροια και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον νεαρό ποδοσφαιριστή που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του στο γήπεδο.

Στην επικήδεια ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος μετέφερε την επιθυμία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνα να βρεθεί στον Ναό κάτι που ωστόσο δεν έγινε εφικτό λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό.

Ο πατέρας Διονύσιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πράξη των γονέων του Στέλιου που αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους χαρίζοντας τα όργανά του. Συγκινητική η στιγμή της εξόδου από τον Ναό όπου οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν για τελευταία φορά τον Στέλιο Μαρκούση αποχαιρετώντας τον στην τελευταία του κατοικία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν η πρώτη του προπόνηση με την ομάδα των ανδρών. Με τους… μεγάλους. Μόλις είχε επιλεχθεί να συμμετάσχει στις προπονήσεις της “Βασίλισσας του Βορρά” από την ομάδα των Κ-20. Ξαφνικά, σωριάστηκε στο έδαφος. Έχασε τις αισθήσεις του. Είχε υποστεί ανακοπή.

Αμέσως ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Βέροιας, οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν αλλά ήταν πλέον αργά. Ο Στέλιος Μαρκούσης βύθισε τη Βέροια στο πένθος. Ιδίως τους ανθρώπους που τον είχαν ζήσει. Όπως ο προπονητής του, Απόστολος Τερζής.

«Νιώθω σα να έχασα το γιο μου», εξομολογήθηκε ο κ. Τερζής στο Newsit.gr. Η απώλεια του Στέλιου έχει συγκλονίσει ολόκληρη την κι εκείνος, που ζούσε καθημερινά τον 18χρονο τερματοφύλακα, δεν μπορεί να κρύψει την οδύνη του.

«Χάσαμε το παιδί μας. Εγώ νιώθω σα να έχασα τον γιο μου», εξομολογήθηκε ο κ. Τερζής, σημειώνοντας πως η είδηση του θανάτου του 18χρονου έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στην ποδοσφαιρική οικογένεια της «βασίλισσας του Βορρά» καθώς τόσο ο Στέλιος όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είχαν υποβληθεί σε λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις χωρίς να διαγνωστεί κάτι ύποπτο.

Ακούστε εδώ τι είπε στο newsit.gr ο Απόστολος Τερζής

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε