Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Βέροια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 29χρονη φεύγει με ταξί από τον ποταμό Αλιάκμονα

Βέροια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 29χρονη φεύγει με ταξί από τον ποταμό Αλιάκμονα

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση στη Βέροια με την 29χρονη μητέρα να κατηγορείται για την δολοφονία του 11 μηνών παιδιού της.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την στιγμή που η 29χρονη μητέρα φέυγει με ταξί από τον ποταμό Αλιάκμονα, έχοντας πετάξει το 11 μηνών παιδί της στα παγωμένα νερά.

Η 29χρονη, στο βίντεο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, επιβιβάστηκε στο ταξί και έφυγε από το σημείο που είχε αφήσει το παιδί της για να πεθάνει, με κατεύθυνση προς τα ΚΤΕΛ.

Η φερόμενη παιδοκτόνος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να έχει σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή ενώ η οικογένειά της καταγγέλει πως οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Αλεξάνδρειας, που την παρακολουθούσαν, είχαν να φανούν τέσσερις μήνες.

«Ποιοι κοινωνικοί λειτουργοί; Από τον Αύγουστο είχανε να έρθουνε εδώ; Γιατί δεν ξέρανε; Γνωρίζανε την περίπτωση το παιδιού. Μας λέγανε θα ερχόμαστε κάθε μήνα, μία ή δύο φορές, αλλά ούτε καν πατήσανε, εμείς εδώ δεν έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς», δηλώνει ο παππούς της 29χρονης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η 29χρονη μητέρα επί 14 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, με τους συγγεςνείς να έχουν κάνει τα πάντα για να την βοηθήσουν,.

«Οι πληροφορίες που έχω εγώ από την Πρόνοια είναι ότι ερχόταν κανονικά από το 2021, αν δεν κάνω λάθος», λέει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σταυρού, Ιωάννης Κεσίδης.

«Με το παιδί φυσιολογικά φερόταν, αλλά η μάνα, η γιαγιά δηλαδή, ήταν και μάνα και γιαγιά ταυτόχρονα. Ερχόταν εδώ στην παιδική χαρά. Ήταν σε άρτια κατάσταση, χαμογελαστό», αναφέρει γείτονας της 29χρονης.

«Ήξερα ότι έχει προβλήματα. Κοινωνική λειτουργός την έβλεπε; Δεν νομίζω (…) Και πάντα της έλεγα το παιδάκι σου να το αγαπάς, να το προσέχεις», αναφέρει άλλος γείτονας.

Αύριο Τετάρτη η μητέρα οδηγείται στον Ανακριτή Βέροιας για να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Η ίδια αρνείται ότι δολοφόνησε το βρέφος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις