Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αν βρεθεί αυτή η ουσία στον οργανισμό της λύνεται όλος ο γρίφος

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αν βρεθεί αυτή η ουσία στον οργανισμό της λύνεται όλος ο γρίφος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Το χάπι ή «η ουσία του βιασμού» όπως αποκαλείται σε ολόκληρο τον κόσμο, ίσως να χρησιμοποιήθηκε στον βιασμό της 24χρονης κοπέλας, μετά από πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Οι περιγραφές που έδωσε η κοπέλα στους αστυνομικούς, ταιριάζουν «γάντι» με τα συμπτώματα που προκαλεί το «χάπι του βιασμού». Μια ουσία, που όπως περιέγραψε στην εκπομπή TLIVE ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Click4More: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με περιπολικό έξω από το ξενοδοχείο το μοιραίο βράδυ

«Περιγράφεται ως το χάπι ή ουσία του βιασμού. Έχει κι άλλες ονομασίες στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα γνωστή. Έχει συνέργεια με το οινόπνευμα και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη δράση… Τα πρώτα συμπτώματα είναι μια ψευδαίσθηση ευφορίας, υπνηλία, μειωμένο άγχος και μετά μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αισθήσεων. Σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει και σε επιληπτικές κρίσεις. Όταν έχουμε ακόμα μεγαλύτερη χορήγηση, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο» είπε ο κύριος Κούτσης.

Και συμπλήρωσε ότι η ουσία αυτή «καθιστά τα θύματα πολύ ευάλωτα σε οποιαδήποτε πράξη».

«Δε θα μπορούσε να έχει αυτά τα συμπτώματα με δύο ποτά»

Όπως διευκρίνισε ο ιατροδικαστής, αυτά που περιέγραψε η κοπέλα στους αστυνομικούς -ότι δηλαδή ένιωσε ότι δεν ήταν σε θέση ούτε να επιστρέψει στο σπίτι της- δε θα μπορούσε να τα νιώθει έχοντας πιει ένα με δύο ποτά.

«Αυτό που περιγράφεται είναι πολύ διαφορετικό και είναι πολύ συμβατό με τη συνέργεια ή με τη δράση της ουσίας (χάπι βιασμού)» είπε ο ιατροδικαστής.

Έτσι, εκτός από την έρευνα και τις καταθέσεις για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, φως αναμένεται να ρίξουν τόσο η ιατροδικαστική εξέταση -που έχει ολοκληρωθεί και έχει σταλεί στην εισαγγελία- όσο και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Αυτές, οι τοξικολογικές εξετάσεις, είναι που θα δείξουν αν στην κοπέλα χορηγήθηκε η ουσία του βιασμού.

Σημειώνεται ότι η ουσία αυτή, είναι άχρωμη, άοσμη και άγευστη και χορηγείται είτε σε υγρή μορφή είτε σε χάπι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις