Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Σήμερα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών – Νέες καταθέσεις για το πάρτι

Βιασμός 24χρονης στην Θεσσαλονίκη

Καθοριστικά είναι τα εικοσιτετράωρα για την έκβαση στην υπόθεση της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη. Οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται να λάβουν με e-mail τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τις επόμενες ώρες.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης κοπέλας από τη Θεσσαλονίκη, που φέρεται να έχει πέσει θύμα βιασμού, αναμένονται από τη Βέρνη της Ελβετίας στην Ελλάδα το αργότερο έως σήμερα, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Σύμφωνα όμως με το ThessToday.gr, πηγές αναφέρουν ότι εφόσον αποσταλούν αργά το απόγευμα, τότε η παράδοσή τους στις ανακριτικές αρχές θα γίνει το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου Τοξικολογίας του ΑΠΘ θα πρέπει να τις συμπεριλάβουν στο τελικό πόρισμα που θα συντάξουν.

Καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι όλες αυτές τις ημέρες η ανακρίτρια βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους εξειδικευμένους επιστήμονες και ενημερωνόταν για τη διαδικασία και τα συμπεράσματα των εξετάσεων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ελβετία. Το μόνο που απομένει, λοιπόν, είναι να κατατεθούν και επίσημα στις ανακριτικές αρχές.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, καθώς τηρείται στο απόλυτο το πρωτόκολλο του απορρήτου. Υπενθυμίζετε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις εστάλησαν στην Ελβετία γιατί εκεί στεγάζεται το υπερσύγχρονο Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, στο οποίο μπορεί να ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες ή φάρμακα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και μπορεί να μην είναι γνώριμα στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι όπως μετέφεραν ειδικοί στο ThessToday.gr, κάθε χρόνο κυκλοφορούν τουλάχιστον 101 νέες ναρκωτικές ουσίες.

Δικηγόρος 24χρονης: «Δεν φοβάται πλέον. Δεν κρύβεται»

Την ίδια ώρα η 24χρονη περιμένει εναγωνίως τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από την Ελβετία, ενώ έχοντας στο πλευρό της ένα πολύ μεγάλο κύμα συμπαράστασης νιώθει ότι πατάει πλέον στα πόδια της, με τον δικηγόρο της, Θανάση Ζιώγα, να μεταφέρει ότι η νεαρή κοπέλα «δεν κρύβεται».

«Ο κόσμος την στήριξε πραγματικά με όλη του την αγάπη. Νιώθει πως έκανε μία σωστή κίνηση. Άλλες κοπέλες κουκουλώνουν το πρόβλημα και εξακολουθεί να υπάρχει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Γεωργία βγήκε και μίλησε ώστε να νικήσει ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό. Είναι πολύ δύσκολο. Η κοινωνία όμως την αγκάλιασε, όλοι την θεωρούν πως είναι ένα δικό τους παιδί. Πλέον δεν μπορεί να της κάνει κανένας τίποτα κακό, η ιστορία της έχει γίνει γνωστή, αλλά δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί σε οποιαδήποτε άλλη κοπέλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζιώγας.

Καταθέτουν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στο πάρτι

Παράλληλα, η ανακρίτρια καλεί συνεχώς μάρτυρες που μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση ή ακόμη και να δώσουν την δική τους εκδοχή. Άτομα που βρίσκονταν εκείνο το βράδυ στο πάρτι και φέρεται να εμπλέκονται, έχουν περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου και η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα κατέθεσε ο φερόμενος διοργανωτής του πάρτι, κάτι το οποίο βέβαια, ο ίδιος αρνείται.

Καταγγελίες για κυκλώματα μαστροπείας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που παρέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Διαλυνάς, υπάρχουν και πολλοί επίορκοι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε αυτά τα κυκλώματα, οι οποίοι είτε παρέχουν προστασία, είτε πληροφόρηση εκ των έσω, δηλαδή ενημερώνουν για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ.

Αυτό που πραγματικά σόκαρε το πανελλήνιο στις καταγγελίες που κατέθεσε ο ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς -και για τις οποίες έχει διαταχθεί επείγουσα προκαταρτική έρευνα- ήταν η αναφορά σε τουριστικό γραφείο, το οποίο «αλίευε» μέσω μαθητικών εκδρομών κοπέλες ιδιωτικών Λυκείων. Η άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι αμέσως μετά την κατάθεση των στοιχείων από τον κ. Διαλυνά, ο ίδιος πληροφοριοδότης ανέφερε πως υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στα μέλη του κυκλώματος, που προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις καταγγελίες άρχισαν να επικοινωνούν με γνωστούς τραγουδιστές, από τους οποίους ζητούσαν να αξιοποιήσουν τις πολιτικές τους γνωριμίες.

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις