Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Το εργαστήριο του ΑΠΘ βρήκε κάτι σημαντικό και το έστειλε στην Ελβετία»

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Το εργαστήριο του ΑΠΘ βρήκε κάτι σημαντικό και το έστειλε στην Ελβετία»

Ο βιασμός της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ξεκαθαρίσει με στοιχεία μέσα στις επόμενες ώρες. Ο τεχνικός σύμβουλος της καταγγέλλουσας κάνει τη δική του ανάλυση για τις τοξικολογικές εξετάσεις

Οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δρομολογήσουν εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη. Ο βιασμός που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργίας θα πλαισιωθεί με μια σειρά από στοιχεία που θα οδηγήσουν τα επόμενα βήματα των Αρχών. Για την ώρα όλες οι πλευρές τα περιμένουν και κάνουν αναλύσεις. Με την 24χρονη να επαναλαμβάνει πως δεν θα κάνει πίσω μέχρι εκείνη που ευθύνονται για την πιο μαρτυρική νύχτα της ζωής της, να τιμωρηθούν και τους κατηγορούμενους να δηλώνουν αθώοι.

Σε κάθε περίπτωση ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας αναμένονται σήμερα με τη δημοσιοποίηση των τοξικολογικών εξετάσεων της νεαρής κοπέλας που είχαν σταλεί στην Ελβετία. Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ΕΡΤ για τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λέγοντας ότι σήμερα αναμένει να έχουμε νέα από το εργαστήριο.

«Το συμβάν έγινε την 1η Ιανουαρίου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τόσο καιρό για τα αποτελέσματα» δήλωσε ο ιατροδικαστής. Ερωτηθείς για το πώς κρίνει αυτή την αργοπορία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Γαλεντέρης δήλωσε πώς το πιθανότερο είναι ότι ο υπεύθυνος τους εργαστηρίου στο ΑΠΘ να βρήκε κάτι και να ήθελε να το επαληθεύσει, στέλνοντας τα δείγματα σε πιο εξειδικευμένο εργαστήριο.

«Περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα. Τα δείγματα κανονικά καταψύχονται μόλις λαμβάνονται» είπε και πρόσθεσε: «Τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιούνται για βιασμό δεν είναι μόνο τοξικές ή παράνομες ουσίες, υπάρχουν και μόνιμες όπως είναι το αλκοόλ. Εξαρτάται από την ποσότητα και τη χρήση. Περιμένουμε να δούμε αν επαληθευθεί η καταγγελία περί ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με τον κ. Γελεντέρη, «υπάρχουν φάρμακα που φεύγουν πολύ γρήγορα και από τα ούρα». Αναφορικά με τα αποτελέσματα που δεν έχουν διαβιβαστεί ακόμη στην εισαγγελία εξέφρασε την άποψη ότι “υπάρχει ένα πρώτο αποτέλεσμα από το εργαστήριο του ΑΠΘ και από εκεί και πέρα στάλθηκε ένα δείγμα στην Ελβετία για να γίνει περαιτέρω διερεύνηση. Τα περιμένουμε για να συντάξουμε και εμείς τεχνική έκθεση. Την πορεία της υπόθεσης θα την αποφασίσει ο Εισαγγελέας”.

Οι Ελβετοί επικοινώνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, (31.01.2022), με τους ιατροδικαστές του εργαστηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τους ενημέρωσαν πως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα όλες οι αναλύσεις. Μόλις ολοκληρωθούν, αναμένεται να σταλούν με e-mail.

Το πόρισμα από την Ελβετία αναμένεται να μεταφραστεί και να ενσωματωθεί στον φάκελο με όλες τις αναλύσεις που έγιναν στο εργαστήριο του ΑΠΘ για τα φάρμακα και τα ναρκωτικά που είναι γνωστά στην ελληνική αγορά. Ο φάκελος με το τελικό πόρισμα -το οποίο θα είναι ένα- θα παραδοθεί στις αρχές εντός της ημέρας, από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις