Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Video από την επιχείρηση για τους δυο ορειβάτες στο Καϊμάκτσαλαν

ορειβάτες Καϊμάκτσαλαν

Εικόνες από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής στο όρος Καϊμάκτσαλαν για τους δυο ορειβάτες από τα Σκόπια. Σε ένα video λίγων δευτερολέπτων καταγράφεται η στιγμή που εντοπίζονται οι σοροί των δυο άτυχων ορειβατών.

Οι δυο ορειβάτες από την ΠΓΔΜ ανασύρθηκαν νεκροί από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής το μεσημέρι της Κυριακής (11.02.2018). Η επιχείρηση στο Καϊμάκτσαλαν έγινε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Το ζευγάρι από τα Σκόπια, 25 και 30 ετών, βρέθηκαν νεκροί 30 μέτρα ο ένας από τον άλλο. Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική φαίνονται τα σημεία όπου οι άτυχοι ορειβάτες βρέθηκαν νεκροί. Έχει καταγραφεί, επίσης, η επιχείρηση ανάσυρσής τους.

SOS από τους δυο ορειβάτες

Οι δυο άτυχοι από τα Σκόπια είχαν χαθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν), στην Πέλλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους και αποκόπηκαν από την ομάδα πεζοπόρων στην οποία συμμετείχαν.

Περίπου στις 14:30 το μεσημέρι, αφού ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό των δυο ορειβατών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της Πυροσβεστικής από την Έδεσσα και την Αριδαία και από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησαν για το Καϊμάκτσαλάν με τέσσερα οχήματα, 16 άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ, το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου. Τις ενέργειες των διασωστών δυσκόλευαν πολύ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα.

Οι δραματικές στιγμές στο Καϊμάκτσαλαν

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν, την Κυριακή, να προσεγγίσουν την περιοχή. Το γεγονός πως δεν είχαν καμία επικοινωνία με το ζευγάρι, μεγάλωνε τους φόβους ότι μπορεί οι ορειβάτες να είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή.

Δυστυχώς, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι, όταν τελικά έφτασαν τα σωστικά συνεργεία κοντά τους.

Μεταφέρθηκαν με ερπυστριοφόρο στο καταφύγιο της περιοχής και από εκεί, στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις