Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ηλεία: Η νύφη κούκλα και ο γαμπρός εθιμοτυπικός – Ο γάμος που έγινε θέμα συζήτησης στην Αμαλιάδα [pics, video]

Ηλεία: Η νύφη κούκλα και ο γαμπρός εθιμοτυπικός – Ο γάμος που έγινε θέμα συζήτησης στην Αμαλιάδα [pics, video]

Ο γάμος ήταν αδύνατον να μην συζητηθεί στην Ηλεία. Έλαμπε η νύφη στο πλευρό του γαμπρού, που τήρησε το ξεχωριστό έθιμο…

Αυτός ο γάμος στην Ηλεία ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητος. Ξεσήκωσαν τον κόσμο οι ιδιοκτήτες τρακτόρων νταλίκας που συνόδεψαν τον Σαράντη Παλαιολόγο και την Ιωάννα Αναγνωστοπούλου στην εκκλησία, το απόγευμα του Σαββάτου (21-07-2018). Ο γιος του αντιδημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και προέδρου του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστου Παλαιολόγου, Σαράντης, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με την καλή του.

Η συγκίνηση για τον Χρήστο Παλαιολόγο και τη σύζυγό του ήταν μεγάλη γιατί πάντρεψαν το πρώτο από τα τρία παιδιά τους. Σε αυτή τη μεγάλη χαρά της οικογένειας, στάθηκαν δίπλα, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό κομβόι απο τράκτορες, φίλοι και συνεργάτες που τους ακολουθούν σε μια μακρά επαγγελματική πορεία. Απο πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας, την Πάτρα, τη Ζάκυνθο, έφτασαν με τους τράκτορες για να συνοδέψουν το ζευγάρι… Αλλά και ο Σαράντης “καβάλησε” το δικό του τράκτορα και ήρθε με τον τρόπο του στην εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στην Αμαλιάδα.

Η πομπή ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα από το αμαξοστάσιο και το σπίτι της οικογένειας στη Μυρσίνη και σε όλη την πορεία έως την Αμαλιάδα ξεσήκωσαν τους πάντες με τις δυνατές κόρνες τους. Το γλέντι με τους τράκτορες συνεχίστηκε και το βράδυ στο χώρο που έγινε η γαμήλια δεξίωση με τους “νταλικέρηδες” φίλους του Σαράντη, να δίνουν το δικό τους τόνο στο γαμήλιο γλέντι.

Ο γάμος στην Ηλεία που έγινε θέμα συζήτησης

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος” δήλωσε ο Χρήστος Παλαιολόγος. “Μακάρι όλοι οι γονείς να γνωρίζουν τέτοιες χαρές, ευτυχία και αγάπη. Παντρεύω το μεγαλύτερο απο τα παιδιά μου και εύχομαι να έχουν βίο ανθόσπαρτο και να κάνουν τη συνέχεια Παλαιολόγου” είπε.

Αναφερόμενος στο κομβόι με τις νταλίκες σχολίασε πως “είμαι απο τους παλιότερους αυτοκινητιστές στην περιοχή. Παιδιά – νταλικέρηδες απο πολλές περιοχές ήρθαν για να μας τιμήσουν με αυτό τον τρόπο… Είναι παράδοση για τους νταλικέρηδες αυτό το κομβόι στους γάμους. Τους ευχαριστώ όλους που ήρθαν και μας τιμούν με αυτό τον τρόπο” είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παλαιολογος εμφανώς συγκινημένος.

Πηγή: ilialive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις