Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο κουκουλοφόρος αφήνει τη σακούλα στο ρωσικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο κουκουλοφόρος αφήνει τη σακούλα στο ρωσικό προξενείο Θεσσαλονίκης
ΦΩΤΟ VORIA.GR

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας, με τη στιγμή που ένας κουκουλοφόρος πλησιάζει το προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας το απόγευμα της Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αφήνει μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών.

Είναι η σακούλα που αργότερα θα εκραγεί ελεγχόμενα από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ ενώ η περιοχή είχε εκκενωθεί και αποκλειστεί.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του Voria.gr, ο άνδρας, φορώντας μία μαύρη ζακέτα και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ, πλησιάζει την είσοδο του προξενείου από την οδό Μητροπόλεως. 

Αφήνει τη μαύρη σακούλα στην είσοδο του ρωσικού προξενείου και συνεχίζει με το ίδιο αργό ρυθμό να κατηφορίζει τη Δημοσθένους, δίχως να γυρίσει να κοιτάξει πίσω του ή γύρω του.

Αργότερα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, μία αστυνομικός του προξενείου κατάλαβε την ύπαρξη του υπόπτου αντικειμένου και κάλεσε άμεσα τις Αρχές, εμφανώς ταραγμένη.

Σε δεύτερο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας φαίνεται η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης από πυροτεχνουργό της ΕΛΑΣ από το ΤΕΕΜ, που έγινε από απόσταση.

Σημειώνεται πως επάνω στη σακούλα ήταν τοποθετημένο ένα χαρτί όπου αναγραφόταν «Russkiy mir» (Русский мир), δηλαδή «Ρωσικός Κόσμος» ή αλλιώς «Ρωσική Ειρήνη» στη ρωσική γλώσσα, ενώ όπως ορίζει το πρωτόκολλο, εκκενώθηκαν και αποκλείστηκαν δρόμοι πέριξ του προξενείου, η οδός Μητροπόλεως από την Κομνηνών έως και την πλατεία Αριστοτέλους για πεζούς και οχήματα, αλλά και τα καταστήματα σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του προξενείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις