Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βοιωτία: Έκλεψαν και την προτομή του ευεργέτη Χαρίλαου Γκορίτσα – Οργή για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα [pics]

Βοιωτία: Έκλεψαν και την προτομή του ευεργέτη Χαρίλαου Γκορίτσα – Οργή για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα [pics]

Ο Χαρίλαος Γκορίτσας είχε παραχωρήσει τη δεκαετία του’60, το οικόπεδο και είχε κατασκευάσει και το σχολείο του χωριού από το οποίο πέρασαν γενιές και γενιές. Η λεηλασία της προτομής στις Θεσπιές αποτελεί ασέβεια στη μνήμη του ανθρώπου που συνεισέφερε στον τομέα της παιδείας, στη μικρή κοινωνία της δημοτικής ενότητας…

Μετά την κλοπή της προτομής του 22χρονου Δεκανέα Λάμπρου Νικολάου από το χωριό Λεοντάρι, περιστατικό που έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από το γυμνάσιο Θεσπιών την προτομή του μεγάλου δωρητή της δημοτικής ενότητας, Χαρίλαου Γκορίτσα.

Ο Χαρίλαος Γκορίτσας είχε παραχωρήσει τη δεκαετία του’60, το οικόπεδο και είχε κατασκευάσει και το σχολείο του χωριού από το οποίο πέρασαν γενιές και γενιές. Η λεηλασία της προτομής στις Θεσπιές αποτελεί ασέβεια στη μνήμη του ανθρώπου που συνεισέφερε στον τομέα της παιδείας, στη μικρή κοινωνία της δημοτικής ενότητας. Το νέο περιστατικό κλοπής ερευνά η ασφάλεια της Θήβας.

Η κλοπή της προτομής του Λάμπρου Νικολάου

Η προτομή ήταν αφιερωμένη στον Λάμπρο Νικολάου, δεκανέα πεζικού, 22 χρονών, ο οποίος πολέμησε και σκοτώθηκε στον πόλεμο της Κύπρου.

Οι κάτοικοι του χωριού είχαν τιμήσει τον ήρωά τους σε ειδική εκδήλωση το 2009 όπου και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής.

Έρευνες διεξάγει το τμήμα ασφάλειας Θηβών. Στην αναζήτηση της προτομής συμμετέχει και ο δήμος Αλιάρτου.

Πηγή: tvstar.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις