Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Βοιωτία: Κατολίσθηση στην Αλυκή – Τεράστιοι βράχοι έφτασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού [pics]

Βοιωτία: Κατολίσθηση στην Αλυκή – Τεράστιοι βράχοι έφτασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού [pics]

Ένα μεγάλο κομμάτι του βουνού διαβρώθηκε, αποκολλήθηκε και κατολίσθησε μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων οι βράχοι έχουν το μέγεθος ενός φορτηγού…

Πιθανότατα η κατολίσθηση στην Αλυκή, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 07.30, οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και το νότιο τμήμα της Βοιωτίας.

Ένα μεγάλο κομμάτι του βουνού διαβρώθηκε, αποκολλήθηκε και κατολίσθησε μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων οι βράχοι έχουν το μέγεθος ενός φορτηγού.

Από θαύμα, όπως υποστηρίζουν, δεν υπήρξαν θύματα. Το επόμενο σπίτι από το ακατοίκητο το οποίο εμβόλισε ο βράχος που κατολίσθησε ήταν κατοικήσιμο.

Πέτρες και χώματα έχουν αποκλείσει και αγροτικό δρόμο στα όρια του οικισμού.

Οι εικόνες στην Αλυκή μετά την κατολίσθηση

Κατολισθήσεις και στην Ηλεία

Ειδικότερα, όπως είπε ο δήμαρχος, «αναγκαστήκαμε να εκκενώσουμε έξι σπίτια στην κοινότητα Μύλοι, διότι αποκολλήθηκαν πέτρες, ενώ οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ανδρίτσαινας». Επίσης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διονύσης Μπαλιούκος, «προβλήματα από τις κατολισθήσεις καταγράφονται και στην κοινότητα Πλατιάνα».

Μάλιστα, όπως σημειώνει, «στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν γίνει έργα μετά τις φωτιές του 2007, όμως οι κατολισθήσεις έγιναν σε σημείο όπου θεωρείτο ότι ήταν ασφαλές». Ακόμη, αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στην κοινότητα Λυνίσταινα, αλλά σύμφωνα με τον δήμαρχο, «τα φαινόμενα κατολισθήσεων που έχουν εκδηλωθεί δεν είναι κοντά στα σπίτια». Όμως, όπως προσθέτει, «φοβόμαστε τυχόν επέκταση των κατολισθήσεων προς την κατοικημένη περιοχή».

Στον οικισμό Μύλοι Φαναρίου Ανδρίτσαινας, χθες το απόγευμα (27-01-2019) κύλησαν μεγάλοι βράχοι και απείλησαν σπίτια. Άμεσα δόθηκε η εντολή εκκένωσης των δύο σπιτιών, ενώ σε επεγρύπνηση βρίσκεται όλος ο οικισμός για την εξέλιξη του φαινομένου.

Οι εικόνες μετά τις κατολισθήσεις στην περιοχή

Πηγή: tvstar.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις