Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βόλος: Αισθητά βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα

κορονοϊός

Βελτιωμένη σε σημαντικό βαθμό είναι η επιδημιολογική εικόνα της Μαγνησίας τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και κυρίως στο μεγάλο αστικό κέντρο του Βόλου, κατά τον καθηγητή Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηχριστοδούλου ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορονοϊού έχει πέσει στο 0,78% στον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα .

Όπως τόνισε ο καθηγητής επιδημιολογίας, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχει καταγραμμένα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η εικόνα της Μαγνησίας κατά το τελευταίο 7ημερο είναι αισθητά βελτιωμένη και το ποσοστό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έπεσε στο 16,3% και της μεταδοτικότητας του ιού στο 0,78%.

Click4more: Κορονοϊός – Lockdown: Πώς έφτασε στο «λουκέτο» η Δυτική Αττική και ποιες «κόκκινες» περιοχές ακολουθούν

Την ίδια εικόνα σημαντικής βελτίωσης καταδεικνύουν και οι μετρήσεις της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου στα απεξέργαστα απόβλητα της πόλης στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού,όπου το ιικό φορτίο δείχνει μειωμένο το τελευταίο 7ήμερο κατά 35%.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα ορισμένων μέσων που εμφανίζουν την Μαγνησία να είναι η περιοχή της χώρας με την μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση τονίζοντας πως οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιστημονική βάση, καθώς η περιστασιακή αύξηση μίας ημέρας στα κρούσματα, δεν αποτυπώνει την πραγματική επιδημιολογική εικόνα μιας περιοχής, η οποία επανεκτιμάται ανά 7ημερο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις