Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόλος: Απανωτές διαρρήξεις σε καταστήματα – Αναστάτωση στην πόλη από τα νέα χτυπήματα!

Βόλος: Απανωτές διαρρήξεις σε καταστήματα – Αναστάτωση στην πόλη από τα νέα χτυπήματα!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπαράζ διαρρήξεων σε κεντρικά καταστήματα του Βόλου. Εικόνες χάους αντίκρισαν χθες με το καλημέρα τέσσερις επαγγελματίες στο κέντρο της πόλης. Κλέφτες είχαν εισβάλει στα μαγαζιά τους…

Οι ποντικοί τρύπωσαν σε ένα τυπογραφείο, ένα ζαχαροπλαστείο, ένα κοσμηματοπωλείο και ένα κατάστημα αισθητικής άκρων, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξεων και ένα ανθοπωλείο.

Η κ. Όλγα Γεωργιάδη λέει ότι οι δράστες διέρρηξαν με λοστό την πόρτα του καταστήματός της και εισέβαλαν. Βρήκαν και αφαίρεσαν από την ταμειακή το ποσό των 150 ευρώ. Δεν έκλεψαν τίποτε άλλο, όμως αναστάτωσαν όλους τους χώρους. «Βρήκαμε όλα τα συρτάρια ανοιγμένα ή πεταμένα στο πάτωμα. Ήθελαν να βρουν οπωσδήποτε χρήματα. Έριξαν κάτω και τη μία κάμερα η οποία δεν ήταν σε λειτουργία» ανέφερε.

Παρά το γεγονός ότι το τυπογραφείο Γεωργιάδη είναι πολύ κεντρικό κατάστημα στον Βόλο, εντούτοις οι δράστες δεν φοβήθηκαν και χτύπησαν ενώ συνέχισαν και τη δράση σε άλλα καταστήματα, ορισμένα εξίσου κεντρικά.

Διέρρηξαν και το ζαχαροπλαστείο Τσουκάλης, όπου όμως δεν βρήκαν κάποιο αντικείμενο να κλέψουν. Ο κ. Νίκος Τσουκάλης είπε ότι μπήκαν από την πίσω πόρτα του μαγαζιού όπου εντοπίστηκαν και τα ίχνη παραβίασης. «Ανακάτωσαν όλο τον χώρο, έριξαν κάτω την ταμειακή από την οποία αφαίρεσαν όλα τα κέρματα που βρήκαν και αποχώρησαν», επισήμανε.

Στο κατάστημα αισθητικής άκρων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αφαίρεσαν ένα τάμπλετ, ενώ από το κοσμηματοπωλείο κοσμήματα και το ποσό των 30 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ποντικοί» αποπειράθηκαν να μπουν και σε ανθοπωλείο, όμως δυσκολεύτηκαν και τελικά αποχώρησαν άπρακτοι.

Χθες το πρωί αστυνομικοί της Σήμανσης επισκέφτηκαν όλα τα καταστήματα και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβαν αποτυπώματα. Όλοι οι επαγγελματίες ήταν αναστατωμένοι. Στους εσωτερικούς χώρους των μαγαζιών αντίκρισαν εικόνες χάους, ενώ και σε όλες τις περιπτώσεις απαιτήθηκε να μπουν καινούργιες κλειδαριές ή να επισκευαστούν οι βλάβες.

Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση και συλλέγει κάθε χρήσιμο στοιχείο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συλλέξουν και οπτικοακουστικό υλικό από καταστήματα του κέντρου, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών. Πάντως, κλοπές σε τόσο κεντρικά καταστήματα είχαν καιρό να γίνουν. Ο κ. Τσουκάλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο ζαχαροπλαστείο είχε πάνω από δέκα χρόνια να συμβεί κλοπή. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις